Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alte două cazuri de gripă porcină la Brăila

Institutul de Boli Infecţioase "Profesor Dr. Matei Balş" din Bucureşti a confirmat cele două noi cazuri şi s-a stabilit izolarea pacienţilor la domiciliu. Bolnavii au făcut tratament cu antivirale, iar ieri s-au prezentat din nou la "Matei Balş" pentru control. "Ultimele două cazuri nu au nicio legătură cu cele dinainte. Sunt persoane care s-au întors din Spania, dar au călătorit separat, sunt cazuri izolate. În prezent, starea lor de sănătate este bună, au avut o formă uşoară de boală", ne-a precizar dr. Delia Râşnoveanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Primele două cazuri de gripă porcină a fost înregistrate la Brăila în urmă cu două săptămâni, fiind vorba despre un tânăr de 22 de ani venit din Spania şi un altul de 25 de ani, întors din Norvegia, de la care au contactat virusul alte două persoane, respectiv tatăl şi nepotul.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat încă 28 cazuri noi de îmbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17 - 23 august, printre care şi cele 2 cazuri de la Brăila. Ministerul Sănătăţii arată că în prezent, starea de sănătate a celor 28 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală. Toţi urmează tratament cu antivirale. Numărul total de cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă A/H1N1 confirmate pe teritoriul României ajunge la un total de 281.

Institutul Cantacuzino este în stadiul de testare a vaccinului A/H1N1

România face parte dintre cele 8 ţări europene care au capacitatea de a produce vaccinul pentru gripa nouă. În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt în curs de desfăşurare testele preclinice (teste pe animale) pentru realizarea vaccinului A/H1N1. Cercetătorii români preconizeaza finalizarea acestora la sfârşitul lunii septembrie a.c., urmând ca de la 1 octombrie să înceapă şi derularea testelor clinice. După finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de înfiolare a Institutului Naţional Cantacuzino este de 5 milioane de doze.
Categorie articol: 

Comentarii