Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alianta PSD-PDL s-a dereglat mai repede decit Alianta DA

Liberalii braileni au primit cu suprindere ultimele declaratii ale liderilor PDL Braila, care sustin, mai nou, ca partidul lor nu se afla la guvernare locala, alaturi de PSD si refuza sa-si asume orice responsabilitate in privinta modului in care este condus municipiul si judetul. Liberalii considera ca PDL-ul ar trebui sa se hotarasca daca merge mina in mina cu PSD-ul la bine si la greu, sau de cum au o nemultumire legata de o chestiune care afecteaza interesele lor de partid, fac pasul inapoi si se dezic de orice apropiere de PSD, amenintind mai mult sau mai putin voalat ca nu vor mai sprijini proiectele de hotarire ale PSD in Consiliul Local Municipal si in cel Judetean.
Consilierul municipal PNL Vasile Varga le reaminteste liberalilor ca a mai existat, chiar in cabinetul fostului edil, Constantin Cibu, un viceprimar PD care a facut opozitie, raminind totusi in functie si declarind sus si tare ca nu isi asuma in nici un fel activitatea conducerii municipalitatii, insa s-a dovedit la alegeri ca cetatenii nu apreciaza astfel de pozitii, in care te joci de-a opozitia, tinind, in acelasi timp, in mina, ciolanul puterii: "Am aflat cu stupoare ca PDL considera ca ei nu sint la putere in Braila, ca nu au nici un fel de colaborare cu PSD si ca deja nu isi mai asuma responsabilitatea pentru ce face conducerea Primariei sau a CJ. Mai ramine sa aflam ca PSD are colaborare cu PNL in teritoriu si sa fim noi, liberalii, trasi la raspundere pentru greselile lor. Le amintim ca ei l-au sustinut pe actualul primar, ca majoritatea in CLM si CJ s-a format pe structura PSD - PDL si ca la ora actuala PDL are cite un membru in echipa de conducere atit a Primariei cit si a CJ, adica un viceprimar si un vicepresedinte, ceea ce ma face sa consider ca cei de la PDL colaboreaza cu PSD si se afla la putere in Braila. Dar, avind in vedere experienta trecuta cind un viceprimar al PD a refuzat sa isi asume responsabilitatea, nu ne mira ca cei de la PDL au ramas cu aceeasi mentalitate. Ar trebui sa le reamintim ca aceste povesti administrative de adormit copiii, spuse brailenilor 3 ani de un alt viceprimar aflat si la putere, dar si in opozitie, in acelasi timp, nu tin si electoratul a sanctionat acest lucru. Cind faci parte dintr-o echipa, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru activitatea acelei echipe, cu bunele si cu relele ei".

"Pina la urma, nu va avea alta solutie primarul decit sa-i restrictioneze lui atributiile si apoi, sa i le ia"

Consilierul municipal PNL Alexandru Danaila este de parere ca lipsa de responsabilitate politica a unora dintre PDL-isti poate fi dovedita si cu alte argumente: "Lipsa de responsabilitate a reprezentantilor PDL poate fi argumentata si prin faptul ca unul dintre ei, domnul Eugen Badalan, care a fost candidatul PDL la Primarie, in campania electorala a promis cetatenilor ca va rezolva problema sigurantei publice, daca va fi ales primar, in 30 de zile. Se pare ca aceasta a fost o promisiune fara acoperire, de vreme ce refuza sa spuna acum care este acea solutie, mai ales ca PDL are un viceprimar in echipa de conducere a Primariei municipiului, deci are tot interesul ca activitatea municipalitatii sa fie una buna. Daca dinsul ar fi avut aceasta solutie, pina acum ar fi trebuit s-o dea colegilor sai de partid, care sint la guvernare locala, ajutind ca oamenii sa se simta mai in siguranta, pe strada. Solutia miraculoasa, cu care s-a laudat domnul Badalan, nu ar fi in beneficiul primarului Simionescu, asa cum pretexteaza dinsul, pentru a nu o dezvalui, ci in cel al comunitatii. Nu de alta, dar toate proiectele pe care le-au votat cei de la PDL pina acum in Consiliul Local am inteles ca sint in folosul comunitatii si asa ar trebui sa fie si cind este vorba despre siguranta cetateanului. Poate in viitoarea campanie va promite alte lucruri fara acoperire si daca nu va ajunge nici parlamentar, asa cum nu a ajuns primar, este posibil sa nu aflam niciodata daca promisiunile domnului Badalan au acoperire sau nu. Nici domnul Sabau si domnul Mitroi, liderii PDL Braila, nu mai pot avea credibilitate in fata cetatenilor, dupa declaratiile lor ca nu se afla la guvernare locala. Pe aceasta logica, daca ei vor face parte dintr-un viitor guvern, in care vor avea ministri, iar primul ministru va fi dintr-un alt partid, vor sustine, probabil, ca nu sint nici la guvernare nationala. Acum se incearca un simplu santaj, una dintre revendicarile lor fiind legata de obtinerea fostului sediu al PD-ului, pe care primarul Simionescu a refuzat sa-l inapoieze actualului PDL. Asta, in contextul in care mandatul deputatului Vasioiu, care are acum sediul respectiv, se poate termina fara a cistiga un altul, iar problema s-ar rezolva de la sine in circa trei luni".
La rindul sau, fostul primar liberal Constantin Cibu a comentat ca postura de edil-sef cu viceprimari care nu se simt parte a echipei si nu colaboreaza, nu este deloc una confortabila si i-a sugerat actualului primar ce ar putea face cu vicele PDL Stanel Necula: "Pina la urma, nu va avea alta solutie primarul decit sa-i restrictioneze lui atributiile si apoi, sa i le ia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii