Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Dănăilă şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia PNL Brăila

• fostul viceprimar Alexandru Dănăilă s-a decis să se înscrie în cursa pentru conducerea PNL Brăila • acesta şi-a anunţat intenţia de a candida, ieri, în cadrul Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei • tot la această şedinţă s-a fixat şi data alegerilor în tabăra liberalilor

 

Lucrurile încep să se limpezească în tabăra PNL Brăila. După aprobarea la Centru a lui Vasile Varga (pe 4 martie) ca preşedinte interimar al organizaţiei brăilene, liberalii au avut aseară primul Biroul Permanent Judeţean, după o pauză destul de îndelungată. Aşa cum a anunţat Varga la momentul venirii pe funcţie, ieri, în cadrul şedinţei Biroului, care a început la ora 17:00, s-a pus în discuţie fixarea datei alegerilor, dar şi modul în care se va proceda la nivelul întregii organizaţii. Astfel, PNL-iştii au aprobat că alegerile vor avea loc pe 22 aprilie, cu precizarea că acest lucru se va întâmpla abia după încheierea tuturor alegerilor interne la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiului.

Tot cu această ocazie, fostul viceprimar Alexandru Dănăilă a decis să îşi anunţe, oficial, candidatura pentru poziţia de preşedinte plin al PNL Brăila. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, pentru o reacţie “la cald”, Dănăilă a punctat că a luat această decizie după ce a discutat cu o parte dintre colegii săi, chiar şi contracandidaţi, iar unii dintre aceştia i-au acordat susţinere totală.

“Am anunţat public, astăzi (n.r. - ieri), intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Brăila. Obiectivul şi proiectul meu se leagă în primul rând de reconstrucţia partidului, care a suferit destul de mult din cauza ultimelor rezultate de la alegeri. Intenţionez să atrag lângă mine toţi oamenii care vor să pună umărul la reconstrucţia partidului, inclusiv dintre cei care sunt membri de partid, care au mai făcut parte din structurile de conducere, dar şi dintre cei care nu au mai fost membri. Am purtat deja discuţii cu unii oameni care ar putea să intre în PNL şi să sprijine din interior organizaţia noastră. Îmi doresc o colaborare cât mai bună cu toţi colegii mei. Pentru mine, toţi membrii PNL care vor să activeze înseamnă colegi şi nimic altceva. Nu mai există dispute sau disensiuni”, a declarat Dănăilă.

Potrivit fostului viceprimar, întregul scop al acestei reorganizări masive este legat de obţinerea unui scor diferit la viitoarele alegeri locale.

“Am avut o discuţie şi cu Cătălin Boboc - despre care s-a vehiculat în ultima perioadă că ar intenţiona să candideze la funcţia de preşedinte -, şi mi-a spus că mă susţine în acest demers şi împreună cu toţi ceilalţi colegi care vor să pună umărul, sper să putem face o echipă care la următoarele alegeri locale, să reprezinte o alternativă viabilă la PSD. Practic, proiectul de organizare internă se va finaliza cu o bătălie electorală pentru alegerile locale. E un program pe care o să îl detaliez şi o să îl prezint în primul rând colegilor de partid, urmând ca după coagularea echipei şi dacă voi avea mandatul lor, să fac public acest program”, a conchis liberalul.

Precizăm că la momentul închiderii ediţiei print a cotidianului nostru, şedinţa BPJ a PNL Brăila încă nu se încheiase. Până la acel moment nu am reuşit să aflăm dacă vreun alt membru al organizaţiei şi-a mai anunţat candidatura la şefia partidului. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii