Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru: «Era de aşteptat ca PSD să piardă alegerile»

• este opinia fostului senator brăilean Ionel Alexandru, care a dorit să facă o scurtă analiză a rezultatului Alegerilor Prezidenţiale • acesta a afirmat că poporul român a dovedit încă o dată că este extrem de tolerant, alegând ca preşedinte un etnic german •

 

Fostul senator de Brăila, Ionel Alexandru, a afirmat că rezultatul Alegerilor Prezidenţiale a fost unul previzibil, în condiţiile lanţului de greşeli făcute de PSD-işti. Acesta a dorit să facă un scurt comentariu, dată fiind victoria înregistrată de candidatul Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis. Alexandru s-a arătat încântat de faptul că poporul român a dovedit încă o dată că este unul extrem de tolerant faţă de naţionalităţile conlocuitoare.

“Exact acum cinci ani, în noiembrie 2014, am declarat pentru cotidianul «Obiectiv - Vocea Brăilei», în legătură cu alegerile prezidenţiale de atunci,  că poporul român este empatic şi are o mare toleranţă faţă de naţionalităţile conlocuitoare, alegând ca preşedinte un etnic german. Deci un cetăţean român de naţionalitate germană. Întocmai ca acum o sută şi ceva de ani când au ales un principe, care a devenit şi primul Rege al României. Lucrul acesta, repet, demonstrează marea toleranţă a poporului nostru. În legătură cu rezultatul turului 2 al Alegerilor Prezidenţiale, ei bine, era de aşteptat ca Partidul Social Democrat să piardă alegerile. Atât din cauza greşelilor pe care le-au făcut, dar şi a candidatului ales, care nu s-a ridicat la înălţimea momentului. Dovadă că «Noaptea cuţitelor lungi» a început nu după alegeri, ci chiar în timpul desfăşurării votului, când se punea la cale înlăturarea fostei preşedintă şi candidată, Viorica Dăncilă”, a declarat Alexandru.

Acesta a venit şi cu un sfat pentru liberalii brăileni după rezultatul obţinut de Klaus Iohannis în judeţul nostru, în special după scoaterea Brăilei de pe harta roşie. Alexandru a comparat situaţia cu ceea ce s-a întâmplat în 1996, când deşi alegerile fuseseră câştigate de alt partid, PSD-iştii tot au reuşit să pună mâna pe putere, chiar dacă pe ocolite.

“În legătură cu situaţia din judeţul Brăila, PSD-ul a mai avut o astfel de turnură în 1996, când, la fel, a pierdut alegerile Prezidenţiale, dar şi Alegerile Locale. Dacă vă aduceţi aminte, atunci a câştigat Partidul Socialist al Muncii, atât Primăria prin Anton Lungu, cât şi Consiliul Judeţean, prin Aurel Simionescu. După aceea, prin tactica pesediştilor, Partidul Socialist al Muncii a fost înghiţit şi în felul acesta tot ei au ajuns la putere, pe o cale ocolită. Să sperăm că nu se va mai repeta o astfel de situaţie şi în viitor, pentru că dreapta, care a câştigat acum, nu va face o astfel de greşeală”, a conchis Alexandru.

 
Categorie articol: 

Comentarii