Mergi la conţinutul principal

Alcoolul îţi poate schimba viaţa ... în RĂU

Adolescenţii care consumă alcool au un risc de 4 ori mai mare de a veni dependenţi în viitor. Starea de ebrietate poate conduce la scandaluri, bătăi, situaţii în care sunt răniţi sau rănesc pe alţii, sau şi mai tragic, situaţii în care pot fi victimele unor indivizi care se urcă băuţi la volan. Un sfert dintre decesele adolescenţilor şi tinerilor sunt legate de consumul de alcool.
Pentru a diminua efectele produse de aceste substanţe, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila organizează în această lună o campanie de educare-informare cu titlul "Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool" având sloganul "Alcoolul îţi poate schimba viaţa...în RĂU".
Scopul campaniei este de a preveni debutul timpuriu al consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor şi promovarea unui comportament responsabil faţă de consumul de alcool.
DSP Brăila, prin Compartimentul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, desfăşoară o serie de acţiuni de informare în rândul populaţiei prin care să tragă un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen.
Mesajul cheie pe care campania vrea să îl transmită este: "Consumul de alcool în rândul adolescenţilor are consecinţe grave asupra dezvoltării creierului şi este corelat cu rata crescută a sinuciderilor, violenţei, accidentelor şi bolilor fatale. Nu există o cantitate «sigură» de alcool care poate fi consumată de către adolescenţi".

Efectele consumului de alcool

În rândul adolescenţilor, băutura poate compromite educaţia şcolară, cariera, relaţia cu familia şi prietenii. Mai grav, consumul de alcool îi poate tenta pe unii să încerce şi droguri, ceea ce creşte riscul consecinţelor negative asupra sănătăţii minţii şi corpului.
Substanţele alcoolice produc tulburări ale sistemului nervos, care se manifestă prin încetinirea gândirii, afectarea memoriei, scăderea reflexelor şi a coordonării mişcărilor şi tremurături ale membrelor. Totodată, este afectată creşterea şi dezvoltarea organismului, aparatului cardiovascular, oaselor şi funcţia de reproducere. Consumul de alcool provoacă insomnie, violenţă, depresie, siucidere, epilepsie, nervozitate, scade rezistenţa la infecţii şi creşte riscul apariţiei bolilor inimii şi arterelor, al bolilor digestive şi a celor renale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro