Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Alături de voi"

Acest proiect, aprobat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, are drep scop facilitarea unor posibilităţi de participare a tinerilor cu probleme speciale la activităţile cultural-artistice şi sportive ale comunităţii. Programul proiectului cuprinde întâlnirea şi participarea în comun a tinerilor la momentele de teatru, muzică, poezie, dans modern, dans ţigănesc, de "stage", balet, gimnastică, jocuri mixte de baschet, fotbal precum şi alte jocuri recreative. O primă etapă a proiectului s-a derulat marţi, la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă", unde tinerii au participat la un program cultural-artistic ce a cuprins momente de poezie, muzica la chitară şi solo, balet, dans modern, dans ţigănesc, stage, teatru, gimnastică acrobatică. Realizatorii acestui spectacol au fost elevi de la Liceul de Artă Brăila, coordonaţi de profesorii Gheorghe Antonescu, Şerban Marius, Adina Toma şi Constantin Laurenţiu, copii de la şcoala "Nikos Kazantzakis", coordonaţi de profesorii instructori Huidan Mişu şi Huidan Mirela, tineri de la Şcoala "Anton Pann", coordonaţi de instructorul Adi Marin. Nu au lipsit din program şi momente artistice şi sportive realizate de tineri de la CSEI, coordonaţi de prof. Jenica Panoiu şi prof. Valerica Dumitru.
Programul proiectului de tineret "Alături de voi" mai cuprinde meciuri demonstrative (echipe cu componenţă mixtă) de fotbal şi baschet, jocuri cu echipe formate din tineri voluntari, elevi la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", Colegiul Economic "Ion Ghica", sportivi, foşti şi actuali juniori de la C.F. Brăila, coordonaţi de Cireaşă Alexandru, tineri voluntari de la clubul de baschet "Cuza Sport" Brăila, antrenaţi de Mircea Totolici. Următoarea etapă a proiectului va avea loc joi, la Şcoala "Anton Pann".
ANST, prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila, va acorda tinerilor de la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă" premii specifice terapiei prin mişcare, obiecte pe care respectivii tineri să le utilizeze şi cu alte ocazii asemănatoare sau concursuri cultural-sportive.
Categorie articol: 

Comentarii