Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AJOFM stimulează angajatorii cu bani

Angajatorii care oferă un loc de muncă şomerilor ce aparţin diverselor categorii primesc subvenţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sub formă de stimulent. Valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare este de 500 lei.
Banii provin din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Subvenţiile se acordă celor care angajează şomeri care au peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale. "Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri aparţinând acestor categorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni", au precizat reprezentanţii AJOFM Brăila.
O altă categorie pentru care statul acordă subvenţii angajatorilor este reprezentantă de persoanele cu hadicap. Cei care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a oferi un loc de muncă persoanelor cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, şi dacă îi ţin în serviciu cel puţin 2 ani, primesc de asemenea, lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare. Şi asta pentru fiecare persoană angajată care provine din categoria amintită mai sus.
Subvenţii se acordă şi acelora care angajează "şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială", se mai arată în comunicatul emis de AJOFM Brăila. Astfel, angajatorii beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.
Totuşi, există şi excepţii de la regulă. Nu primesc bani acei angajatori care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din aceste categorii.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM Brăila, situat pe bulevardul Dorobanţilor, nr. 603 - 605, parter, biroul nr. 3.

 
Categorie articol: 

Comentarii