Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AJOFM Brăila: Măsuri speciale pentru transmiterea declaraţiilor privind şomajul tehnic

• instituţia anunţă că a creat adrese de e-mail dedicate şi linii telefonice directe pentru informarea şi transmiterea de cereri, declaraţii şi documente doveditoare privind şomajul tehnic sau acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor • AJOFM a suspendat programul cu publicul ca urmare a situaţiei create de răspândirea infecţiilor cu COVID-19

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că a creat adrese de e–mail dedicate şi linii telefonice directe pentru informarea şi transmiterea de cereri, declaraţii şi documente doveditoare privind şomajul tehnic şi acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor. Astfel, pentru şomajul tehnic (OUG 30/2020) puteţi obţine detalii la numărul de telefon 0239/612989 şi la adresa de e-mail       braila@anofm.gov.ro. În ceea ce priveşte acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor (Legea nr. 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare), adresele sunt: telefon 0239/613078, e-mail aura.spataru@br.anofm.ro.

“Angajatorii, care sunt direct afectaţi de măsurile impuse odată cu declanşarea stării de urgenţă, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de plata indemnizaţiilor acordate salariaţilor în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toţi angajaţii lor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, transmite AJOFM Brăila printr-un comunicat de presă.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea infecţiilor cu COVID-19, începând cu data de 23 martie 2020, AJOFM Brăila, inclusiv agenţiile locale şi punctele de lucru din Făurei şi Însurăţei, suspendă programul de lucru cu publicul şi programul de audienţe, urmând ca această activitate să se desfăşoare prin mijloace electronice (e-mail, fax, telefon).

“În cazul în care există persoane fizice sau juridice care nu au acces la  mijloacele de comunicaţie mai sus menţionate, AJOFM Brăila a creat un spaţiu special amenajat la sediul fiecărei agenţii/punct de lucru, la intrarea în incinta acestora, în care se vor depune fizic documentele, care vor fi preluate periodic de către funcţionarii instituţiei. Răspunsurile la solicitările persoanelor fizice sau juridice vor fi comunicate tot electronic la adresa de  e-mail/ fax/telefon pe care le vor menţiona pe documenele depuse”, mai transmite instituţia.
Categorie articol: 

Comentarii