Mergi la conţinutul principal

Admitere facultate. Concurență la Agronomie, în Brăila

• 62 tineri s-au înscris la cele 26 locuri la buget oferite la această specializare din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila, concurența fiind de 2,3 candidați pe loc • anul acesta, cele mai “vânate” facultăți din cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galați sunt Medicina și Dreptul

 

Prima etapă de admitere la facultățile din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați s-a încheiat! La fel ca în ultimii ani, specializarea Agronomie (Agricultură) din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila continuă să fie atractivă pentru tinerii absolvenți de liceu, fiind singurul domeniu unde există concurență. Potrivit informațiilor de pe site-ul admitere.ugal.ro, la specializarea Agronomie sunt oferite 26 locuri la buget, iar numărul candidaților înscriși este de 62, ceea ce înseamnă o concurență de 2,3 candidați/loc.

Și la specializările Ingineria Mediului și Inginerie și management s-au ocupat toate locurile la buget (26 pentru fiecare specializare). Doar la Inginerie Mecanică sunt mai puțini doritori decât numărul de locuri oferite: 23 înscriși pentru 25 locuri bugetate.

Dacă analizăm celelalte facultăți din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați vom observa că anul acesta cea mai mare concurență este la Facultatea de Medicină. La specializarea “Medicină” sunt 7,8 candidați/loc bugetat, fiind înscriși 653 candidați pentru cele 84 locuri. Concurență foarte mare este și pentru cele 5 locuri la buget de la specializarea “Tehnică dentară”, acolo unde s-au depus 33 dosare (6,6 candidați pe loc). O altă specializare căutată este “Medicina dentară”, acolo unde s-au înscris 150 candidați, iar la buget sunt doar 35 locuri (4,3 candidați/loc).

O altă facultate “vânătă” de tineri este Dreptul, unde sunt 400 candidați pentru cele 57 locuri buget (7 candidați/loc). Clasamentul celor mai căutate specializări de la Dunărea de Jos continuă cu Marketing - 6,4 candidați/loc bugetat;

Kinetoterapie - 5,3 candidați/loc, Litere (română-engleză) - 5,2 candidați/loc bugetat, Management - 5 candidați/loc bugetat; Științe ale educației - 4,2 candidați/loc bugetat, Calculatoare și Tehnologia Informațiilor - 4,1 candidați/loc bugetat, Contabilitate - 4,1 candidați/loc bugetat și Finanțe - 4 candidați/loc  bugetat.

La polul opus, specializările care nu au reușit să atragă studenți sunt:

 “Zootehnie: Pisicină și Acvacultură” din cadrul Facultații de Știința și Ingineria Alimentelor - 20 locuri la buget, 12 candidați înscriși; “Filosofie” din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie - 20 locuri la buget, 12 candidați înscriși și “Administrarea afacerilor” (în limba engleză) din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor - 21 locuri buget, 11 candidați înscriși.

A doua etapă de admitere este programată la finalul acestui luni, înscrierile urmând să se facă începând cu 29 iulie.

 

Incredibil! 38 candidați/loc la Psihologie, la Universitatea din București

Anul acesta, cea mai căutată facultate din țară este cea la care s-a înscris și David Popovici, campion mondial la natație. Este vorba despre Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, unde la  specializarea Psihologie – Științe cognitive concurența este de 38 candidați/loc. Tot la această facultate, o altă specializare ce a atras mulți tineri este “Psihologia” (19,12 candidați/loc bugetat). La Universitatea din București mulți candidați sunt și la specializarea “Spaniolă” de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (18,72 candidați/loc bugetat), la specializarea Tehnologia informației de la Facultatea de Matematică și Informatică (18,41 candidați/loc bugetat) și la specializarea Biochimie tehnologică de la Facultatea de Chimie (17,1 candidați/loc bugetat).

La Politehnică, în acest an este din nou concurență la Facultatea de Automatică și Calculatoare, pe secția “Calculatoare” fiind 10 candidați pe un singur loc.

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cea mai căutată facultate în această sesiune de admitere este Psihologia și Științele Educației, unde au fost depuse 2.602 de dosare, 7 candidați/loc, Dreptul, unde au fost depuse 1.159 de dosare de înscriere - 7 candidați/loc, dar și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – 2.831 de dosare - 4 candidați/loc.

La Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, în clasamentul specializărilor cu cea mai mare căutare figurează Psihologia – 7,18 candidați pe un loc bugetat, Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 6,60 candidați pe un loc bugetat, Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și științe Social-Politice) – 6,12 candidați pe un loc bugetat, Relații internaționale și studii europene (Facultatea de Filosofie și științe Social-Politice) – 5,49 candidați pe un loc bugetat și Resurse umane (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,02 candidați pe un loc bugetat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro