Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adio clasa a VIII-a! Luni începe Evaluarea Naţională

• pe 11 iunie, absolvenţii de gimnaziu vor susţine proba la limba română, iar pe 13 iunie, la matematică • media obţinută la EN este foarte importantă deoarece reprezintă 80% din media de admitere la liceu

 

Elevii de clasa a VIII-a încheie astăzi ciclul gimnazial! Însă bucuria va fi scurtă pentru că de luni vor intra în febra examenului de Evaluare Naţională. 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, absolvenţii de gimnaziu vor susţine luni, 11 iunie, prima probă, cea la limba şi literatura română. Testarea continuă miercuri, 13 iunie, cu proba scrisă la disciplina matematică. Primele rezultate se vor afişa pe 19 iunie (până la ora 12.00) iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, între 14.00-19.00. Rezultatele finale se vor afişa pe 23 iunie.

Înscrierile la Evaluarea Naţională au început pe 4 iunie, astăzi fiind ultima zi în care aceştia mai pot completa fişele pentru susţinerea examenului. 

După încheierea Evaluării Naţionale, absolvenţii de clasa a VIII-a mai au de trecut un hop, mai exact admiterea la liceu. Potrivit calendarului repartizării computerizate, între 29 iunie - 3 iulie absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completă opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. În perioada 30 iunie - 4 iulie candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date. Pe 9 iulie va avea loc

afişarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Între 10 şi 13 iulie absolvenţii îşi vor depune dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi.

Media obţinută la Evaluarea Naţională este foarte importantă deoarece reprezintă 80% din media finală de admitere la liceu, restul de 20% fiind media generală de absolvire a claselor a V-VIII.

 
Categorie articol: 

Comentarii