Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actiunile "Aker Braila" au scazut la 3,1 lei/actiune

Actiunile in cazul a mai mult de jumatate dintre firmele brailene cotate pe piata "Rasdaq" nu sint tranzactionabile. Potrivit unui raport al Consiliului National al Valorilor Mobiliare (CNVM), dintre cele 103 firme cotate pe piata "Rasdaq", doar 15 sint tranzactionabile, 13 sint suspendate, iar diferenta de 75, adica circa 70% din totalul firmelor cotate pe piata, sint delistate din diferite motive: faliment, dizolvare sau transformare in societati de tip inchis. Important de mentionat este ca in cazul emitentilor ale caror actiuni sint suspendate de la tranzactionare motivele sint declansarea procedurilor de faliment, de reorganizare judiciara sau din cauza ca nu au contract de registru.
Dintre cei 15 emitenti ale caror actiuni sint tranzactionabile, 13 sint incadrati la categoria baza, in timp ce doar actiunile a doi emitenti ("Braiconf" si "Aker Braila") sint tranzactionate la categoria I.
Din datele prezentate pe pagina de web a "Rasdaq" rezulta ca, in cursul saptaminii trecute, in cazul "Braiconf" au avut loc 17 tranzactii pentru un volum de aproape 47.000 actiuni, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 26.600 lei, la un pret mediu de 0,565 lei/actiune. In aceea ce priveste actiunile "Aker Braila", in aceeasi perioada au fost inregistrate doar 3 tranzactii pentru 120 de actiuni cu o valoare totala de 370 lei. De mentionat este ca in ultima luna cotatia actiunilor la santierul naval a scazut continuu la 3,1 lei/actiune comparativ cu luna august cind a atins un maxim de aproape 8 lei/actiune.
Brokerii au explicat atractivitatea jucatorilor din piata pentru actiunile societatii "Braicar" listate pe piata din anul 1996, prin prisma faptului ca unitatea a inregistrat in ultimii ani profit pe care l-a impartit cu actionarii sub forma de dividende, in contrast cu "Aker Braila" care a reinvestit profitul in ultimii ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii