Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acord de parteneriat intre biblioteca braileana si cea din Straseni

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" Braila (BJPI) a semnat acordul de colaborare cu Biblioteca raionala "Mihail Sadoveanu", din localitatea Straseni, Republica Moldova, pentru perioada 2008 - 2012. Evenimentul a avut loc duminica, 31 august, la Straseni, intr-un cadrul festiv si a fost dublat de sarbatoarea "Limba noastra cea romana". Acordul de colaborare a fost semnat in prealabil de catre cei doi directori ai bibliotecilor, care, apoi, au primit confirmarea presedintilor Consiliilor Judetene, Gheorghe Bunea Stancu si Nicolae Robu. Colaborarea dintre Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si Biblioteca raionala din Straseni consta in elaborarea de activitati culturale comune, de donatii pentru o ridicare continua a nivelului de interes al filialei, precum si de activitati profesionale comune.
Acest protocol nu face decit sa reconfirme o legatura de 17 ani dintre cele doua biblioteci - in anul 1991 a inceput colaborarea pe plan cultural si profesional prin intermediul organizarii de actiuni culturale si a unor intilniri profesionale reciproce.
Mai mult, buna relatie dintre cele doua institutii a atins punctul culminant in anul 1998, cind a fost inaugurata filiala de carte romaneasca a BJPI in cadrul Bibliotecii Raionale "Mihail Sadoveanu". "Filiala numara nu mai putin de 11.000 de volume, frecventata fiind in special de elevi si studenti. Volumele gazduite au caracter enciclopedic, dar majoritatea sint carti din bibliografia scolara precum si clasici din literatura romana. Un loc aparte il are orasul si judetul Braila, acest lucru fiind evidentiat intr-o expozitie permanenta de documente, iar scriitorii braileni au rezervat un raft dedicat lor", a punctat directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Dragos Neagu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii