Mergi la conţinutul principal

Acțiune a polițiștilor brăileni pentru prevenirea cyberbullying-ului

• Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, prin Biroul Siguranța Școlară și compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, a continuat seria activităților de informare și conștientizare a copiilor și tinerilor cu privire la timpul petrecut pe Internet

 

Joi, 10 august, polițiștii brăileni au împărțit copiilor și tinerilor pliante cu privire la cyberbullying și le-au vorbit despre riscurile la care se pot expune pe internet. ”Tu cât timp petreci pe internet?„ este întrebarea adresată de polițiști adolescenților în cadrul studiului național realizat în Campania pentru prevenirea cyberbullyingului, de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private. Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, prin Biroul Siguranța Școlară și compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, a continuat seria activităților de informare și conștientizare a copiilor și tinerilor cu privire la timpul petrecut pe Internet, la informațiile pe care minorii nu trebuie să le dezvăluie prin rețelele de socializare și care sunt riscurile asociate fenomenului de cyberbullying. „Acțiunilor polițiștilor de siguranță școlară și de prevenire a criminalității se înscriu în cadrul a două demersuri naționale inițiate de Poliția Română, respectiv Campania pentru prevenirea cyberbullyingului, de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private, inițiată de Direcția Siguranța Școlară și Proiectul ”Siguranța Online”, inițiat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Campania pentru prevenirea cyberbullyingului cuprinde și un chestionar adresat adolescenților privind modul de navigare pe Internet și principalele probleme cu care aceștia s-au confruntat în navigarea on-line. Polițiștii de siguranță școlară au remarcat că prezența în număr mare a copiilor și tinerilor la festivitățile dedicate Zilei Municipiului Brăila au redus timpul petrecut în spațiul virtual în favoarea socializării, a petrecerii timpului în aer liber și a participării la activități recreative menite să le dezvolte abilitățile de interacțiune cu semenii și să-i ferească de riscurile cyberbullyingului și al navigării periculoase pe Internet”, ne-au transmis polițiștii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro