Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Absurd sau normal? Acces interzis în Tribunalul Brăila pentru bărbaţii în pantaloni scurţi

• cel care a păţit acest lucru este Dănuţ Ionuţ Lungu, fost consilier local din oraşul Însurăţei • acesta ne-a declarat că nu are o problemă cu faptul că nu i s-a permis accesul în clădire pe motiv că nu era îmbrăcat corespunzător, însă susţine că jandarmul de la intrare aplică regula aceasta în mod discriminatoriu

 

Bărbaţii cu pantaloni scurţi au accesul interzis în clădirea Tribunalului Brăila! Asta a aflat, ieri, brăileanul Dănuţ Ionuţ Lungu, fost consilier local (PNL) din oraşul Însurăţei, de profesie medic veterinar. Acesta ne-a povestit cum jandarmul de la intrare nu i-a permis să meargă la registratură pentru că ţinuta lui nu ar fi fost una decentă, însă ceea ce l-a deranjat foarte tare este faptul că regula aceasta se aplică discriminatoriu.

“Jandarmul de la intrare aplică regula discriminatoriu, în primul rând pe criterii sexuale, pentru că doamnele sunt îmbrăcate mult mai indecent decât bărbaţii şi intră. Aproape li se văd fesele, atât de scurţi sunt pantalonii. Şi pentru că acolo e şi o femeie jandarm, am întrebat-o de ce pe domnişoara o lăsă. Mi s-a spus că domnişoara e femeie! Sunt victima discriminării sexuale în clădirea Tribunalului?”, a întrebat Dănuţ Ionuţ Lungu.

Iar povestea nu se încheie aici. Fostul consilier local susţine că a fost martor la un favoritism al jandarmului faţă de un avocat şi un client al acestuia, culmea, clientul fiind îmbrăcat tot în pantaloni scurţi.

“Jandarmul a avut o atitudine agresivă faţă de mine! M-a împins, m-a dat afară din clădire şi apoi a venit după mine să încerce să îmi explice. I-am arătat că eu nu merg în faţa instanţei, nu mă duc în faţa unui judecător, voiam doar să mă duc în subsolul ăla amărât să mă uit la un dosar. Mi s-a spus că nu e voie. În timpul discuţiei cu mine, apare domnul avocat Ispas, care pune mâna pe un client îmbrăcat şi el în pantaloni scurţi şi îl bagă înăuntru. Deci al doilea motiv de discriminare. Cei care nu sunt însoţiţi de avocaţi nu intră! Eu sunt un cetăţean care mă supun regulilor, le înţeleg şi le accept, dar nemulţumirea mea este că acolo, la poartă, domnul acela în uniformă a statului aplică regula discriminatoriu, pe bază de sex, femeile au voie şi bărbaţii nu, şi pe bază de pile: avocatul Ispas intră cu clientul îmbăcat în pantaloni scurţi, pe mine mă lasă afară”, susţine sursa citată anterior.

Dănuţ Ionuţ Lungu a ţinut să precizeze că a sesizat telefonic cele petrecute şi conducerii Tribunalului Brăila, iar în răspunsul primit i s-a comunicat că îi va fi permis accesul în clădire atunci când va fi îmbrăcat corespunzător. În ceea ce priveşte celelalte aspecte sesizate, reprezentanţii tribunalului nu ar fi dorit să comenteze.
Categorie articol: 

Comentarii