Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aşa vă trebuie dacă l-aţi adus pe Ruse de la ţară şi l-aţi făcut senator

Nu mă înţelegeţi greşit. Nu am nimic cu oamenii de la ţară. Sunt oameni de toată isprava, uneori mult mai înţelepţi decât cei de la oraş, cu carte cum se zice.

Însă mai sunt şi excepţii. De exemplu, Mihai Ruse, de la Măxineni. Omu’ ăsta este un rudimentar prin excelenţă, un tip atât de şters încât mă mir că a ajuns să conducă şi comunitatea din Măxineni, unde a fost primar câteva mandate.

Ei bine, de la Măxineni, Mihai Ruse a făcut pasul către politica mare. De fapt, nu el a făcut pasul, ci alţii l-au obligat să păşească în această direcţie. Iar dl. Ruse, evident, şi-a rupt gâtul pentru că, totuşi, diferenţa între a fi primar la Măxineni şi senator în Parlamentul României este imensă.

Au trecut doi ani de când Ruse este senator de Brăila iar omu’ ăsta pare că nu a învăţat nici unde sunt toaletele în Parlament. Pare rupt de realitate, nu are ieşiri publice, nu are niciodată o părere pe marginea unui subiect de interes public… nimic. Zici că e vreun şofer pe la Senat, nu ditamai senator în Parlamentul României, din partea ALDE Brăila.

Orice l-ai întreba pe Mihai Ruse, omu’ ori se va da rănit, evitând dialogul fie el şi telefonic, fie va răspunde în doi peri, de parcă tocmai ar fi aterizat cu rata de Măxineni. Am ajuns la concluzia că Ruse habar nu are de nimic. Poate că o fi făcând-o şi pe prostul, nu zic nu, ca să nu îşi pericliteze poziţia în partid, dar parcă prea îi iese bine.

De pildă, aţi auzit cum a ajuns Mihai Ruse şef la ALDE Brăila? Prin ordin, nu prin alegeri interne. Ruse habar nu avea că urmează să fie numit şef, zici că a jucat rolul mascotei într-o scenetă penibilă. Cică Tăriceanu a luat decizia ca parlamentarii ALDE să preia preşedinţia filialelor de partid iar Mihai Ruse, logic, s-a conformat. Dar ce anume îl recomandă pe Ruse pentru o asemenea funcţie? Păi, mai nimic. Ruse este un habarnagiu, căci dacă îl iei la descusut nu cred că este în stare nici să spună primele patru puteri în stat. Dar uite că a ajuns senator, acum e şi preşedinte de partid şi cine ştie ce mai urmează. La Cotroceni nu va dori să candideze, căci acolo locul e ocupat de Tăriceanu, dar dacă îl vedem mâine-poimâine că va dori să fie ministru de Externe sau vreun ambasador ceva? (Ministrul de Organe Interne)
Categorie articol: 

Comentarii