Mergi la conţinutul principal

4.000 de euro - Trofeul Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu

• organizatorii festivalului ajuns, anul acesta, la cea de-a X-a ediție, vor oferi, în total, premii de 13.000 de euro • vor fi acordate premii pentru cel mai bun solist instrumentist, cel mai bun solist vocal, cea mai bună formație, cel mai promițător tânăr interpret și cea mai bună compoziție • termenul limită de înscriere la preselecție este 21 septembrie 2023, numărul maxim admis de concurenți fiind de 14

 

Brăila se pregătește pentru marele festival anual de jazz, dedicat personalității artistice a marelui contrabasist, pianist și compozitor brăilean Johnny Răducanu, veteran al muzicii românești de jazz, trecut la cele veșnice în urmă cu 12 ani. 

Astfel, Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila organizează, în perioada 20-22 octombrie 2023, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu, organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale, a personalității sale artistice distincte. „Marea sa dragoste pentru orașul natal, Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzică, atenția acordată constant tinerilor creatori sau interpreți de jazz vor fi celebrate anual (...) Festivalul - concurs are drept scop descoperirea și promovarea noilor talente interpretative. Pe toată durata festivalului vor avea loc recitaluri de jazz prin care tinerii concurenți și publicul vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului”, precizează organizatorii festivalului.

Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului. Concursul se desfășoară în zilele de 20, 21 și 22 octombrie 2023. În ziua de 22 octombrie 2023 se va desfășura Gala de decernare a

premiilor. Potrivit regulamentului, la înscrierea pentru concurs pot participa cetățeni români și străini, indiferent de sex și religie, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, împliniți până la data Galei laureaților (laureații edițiilor precedente nu pot participa la concurs). La solicitarea organizatorilor, câștigătorul Trofeului va susține un microrecital la ediția imediat următoare a festivalului.

Toate materialele legate de participarea la Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu (fișe de înscriere, partituri pentru concurs, rider tehnic și piese demo numai în format MP3 și/sau WMA) vor fi trimise până la data de 21 septembrie 2023 pe adresa: festival.braila@gmail.com. Concurenții admiși vor primi răspuns la data de 26 septembrie 2023. Mai trebuie precizat faptul că numărul maxim admis de concurenți (individual sau grup) este de 14.

Premiile acordate la Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu sunt pe măsura importanței evenimentului, totalizând 13.000 de euro: Trofeul Johnny Răducanu (4.000 euro), Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist (1.500 euro), Premiul pentru cel mai bun solist vocal (1.500 euro), Premiul pentru cea mai bună formație (3.000 euro), Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret (1.500 euro) și Premiul pentru cea mai bună compoziție (1.500 euro).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro