Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

25 de ani după gratii! Sentinţă definitivă pentru ucigaşul de mamă din Chiscani

la data de 24 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins apelul declarat de inculpatul Başa Marian, zis “Bulă”,  împotriva sentinţei Tribunalului Brăila • a rămas valabilă pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie, aplicată de prima instanţă

 

Bărbatul din Chiscani care i-a adus sfârşitul propriei mame a rămas cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare, pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie, aplicată de prima instanţă. Inculpatul Başa Marian, zis “Bulă”, a formulat apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila, însă instanţa superioară nu i-a dat câştig de cauză. “Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Başa Marian împotriva sentinţei penale nr. 15/2020 a Tribunalului Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului Başa Marian şi deduce din pedeapsa principală aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la 18.01.2019 la zi. Obligă apelantul la plata către stat a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă.”, este soluţia pronunţată de Curtea de Apel Galaţi, în şedinţa publică din data de 24 martie.

În luna ianuarie, magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul Başa Marian, zis “Bulă”, la pedeapsa de 25 ani închisoare. Reamintim că, în ianuarie 2019, bărbatul de 42 de ani şi-a lovit mama cu o coadă de topor şi un scaun, apoi a sunat la 112 şi a spus că a găsit-o inconştientă şi plină de sânge. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au stabilit că femeia de 67 de ani fusese agresată chiar de fiul său, Marian Başa, medicii încercând fără succes să salveze victima ajunsă la spital, care a murit după o săptămână. Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în vara anului trecut, pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie. Bărbatul de 42 de ani i-a dat mamei sale o bătaie soră cu moartea.

După cum au stabilit anchetatorii, altercaţia sângeroasă s-a produs chiar în locuinţa comună din Chiscani, unde stăteau mama - Georgeta G. şi fiii. Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbat, chiar după comiterea agresiunii. Acesta s-a sustras cercetărilor, însă poliţiştii l-au prins şi l-au dus la arest, asta după ce s-a stabilit că “Bulă” este ucigaşul.

Potrivit procurorului, inculpatul avea o conduită constant violentă, fiind anterior condamnat pentru săvârşirea altor infracţiuni ce implică violenţa. În seara de 5 ianuarie 2019, în jurul orei 18.00, inculpatul Başa Marian a venit acasă în stare de ebrietate şi a continuat să consume vin în camera sa. Era împreună cu mama sa căreia a început să îi reproşeze că îi furase o cantitate de carne. Fiul nervos a început să o lovească pe femeie cu un scaun pliant cu cadru metalic şi şezutul din lemn, dar şi cu o coadă de topor lungă de un metru. Victima s-a refugiat în camera ei, numai că inculpatul a mers după ea şi a continuat să o lovească. Femeia nu a mai scăpat cu viaţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii