Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

136 de noi locuinţe ANL, la cheie, în septembrie

În luna septembrie, autorităţile locale estimează că noile locuinţe ANL din Brăila vor fi gata pentru a fi predate la cheie beneficiarilor. Este vorba despre al treilea modul de blocuri din cartierul Brăiliţa 3, care dispune de 136 de apartamente.
Începute în 2010 şi întrerupte temporar din cauza unor probleme de finanţare, lucrările la acest obiectiv au fost reluate în toamna anului trecut, în urma redeschiderii liniei de finanţare.
Potrivit primarului Muncipiului Brăila, Aurel Simionescu, noile locuinţe vin în completarea celor deja existente în cartierul Brăiliţa 3, aici fiind deja locuite în total 272 de apartamente şi garsoniere.
"Suntem la final cu locuinţele din Brăiliţa 3, sper ca în vreo două săptămâni să înmânăm şi cheile apartamentelor respective. E o dorinţa mai veche de-a noastră. Se lucrează acolo de vreo 4 ani, dar asta este situaţia. Brăiliţa se închide acum cu aceste apartamente, pentru că au fost 3 etape. Acolo sunt 3 module de câte 136 de apartamente. Acum este gata ultimul modul. Sunt în total acum, în acest cartier, 408 apartamente", a explicat edilul şef în cadrul unei conferinţe de presă.

Chirii între 50 şi 70 de lei

Directorul Fondului Locativ de la Brăila, Emilena Huiu, a informat că noii chiriaşi nu vor fi afectaţi de majorarea chiriilor ANL aplicată de la 1 mai.
Aceştia vor plăti între 50 şi 70 de lei pentru un apartament sau o garsonieră, în funcţie de suprafaţă. Cât despre stadiul lucrărilor ANL din Brăiliţa 3, aceasta a susţinut că în momentul de faţă se lucrează la alei şi la spaţiile verzi.
"Acum ştiu că mai este de lucru la alei şi la spaţiile verzi. În etapa a treia au fost 136 de apartamente din care 30 sunt garsoniere, restul apartamente cu două camere. Anul acesta sunt 230 de solicitanţi. Aceştia sunt preluaţi din anii anteriori, oameni care se încadrează în cerinţele noastre. Valoarea chiriilor va fi aceea care s-a practicat până acum, înainte de majorare. Adică aproximativ 70 de lei pentru apartamente cu două camere şi cam 50 de lei pentru garsoniere. Majorarea s-a aplicat doar celor care au locuit în regim ANL mai mult de 5 ani şi au peste 35 de ani", a afirmat Emilena Huiu.
Reamintim că, în prezent, în Brăila, în afară de cele 408 apartamente din Brăiliţa 3, mai sunt încă 48 de blocuri ANL, cu 624 de locuinţe, din care 221 apartamente cu o cameră, 403 apartamente cu 2 camere şi alte 13 locuinţe sociale destinate persoanelor evacuate sau care urmează să fie mutate din imobilele retrocedate. Lista familiilor care nu au locuinţe din Brăila se ridică la peste 7.000 de cereri. Aceia care doresc case ANL trebuie să îndeplinească măcar două condiţii: să aibă surse de venit şi să nu fi avut niciodată casă în proprietate.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii