Mergi la conţinutul principal

120.000.000 de lei pentru doi dinti rupti

Victima a unei agresiuni petrecute in octombrie anul trecut, in apropierea Cantonului 7 din IMB, Grigoras Dumitru, 37 de ani, cioban de profesie, solicita acum suma de 120.000.000 de lei, pentru ca a fost lasat fara doi dinti in gura. El a declarat anchetatorilor ca a fost batut de catre Stan Nita, de 49 de ani, stapinul unui cird de oi din IMB, caruia-i solicitase plata pentru munca prestata in lunile aprilie si mai 2004. Victima fusese angajata ca cioban la stina lui Nita, insa acesta l-a dat afara, pe motiv ca-i facuse paguba. La un moment dat, Dumitru a venit sa-i ceara simbrie stapinului, dar acesta, suparat, l-a luat la pumni. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, desi exista mai multi martori care au vazut incidentul, Stan Nita a negat constant savirsirea faptei. Nu mai putin de trei persoane l-au vazut atunci pe cioban singerind si cu doi dinti in mina. "Mi-a dat dintii afara", a spus partea vatamata, apoi s-a dus si s-a spalat de singe. Grigoras Dumitru s-a prezentat la Medicina Legala abia pe 23 decembrie 2004, cind a facut rost de bani. In ianuarie 2005, el s-a adresat procurorilor braileni, solicitind daune civile, precum si pedepsirea agresorului.
Desi nu este recidivist, Stan Nita are un trecut care denota un comportament deosebit de violent. Inainte de '89, el a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor si la 16 ani pentru omor calificat, iar in 2004 i s-a intocmit dosar penal pentru lovire. Chiar daca, acum, Nita se considera nevinovat, oamenii legii tot l-au pus sub acuzatie, urmind ca, in zilele imediat urmatoare, instanta braileana sa se pronunte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro