Mergi la conţinutul principal

100.000 lei maxim, ajutor nerambursabil de la Ministerul Culturii

Antreprenorii care fac afaceri cu jocuri video, software sau design, meşteşugarii şi artiştii pot să obţină de la stat un ajutor consistent, de până la 100.000 de lei, pentru dezvoltarea activităţilor din sectorul industriilor creative, printr-un program demarat, zilele trecute, de Ministerul Culturii.
Este vorba despre programul "CultIn", finanţat de Ministerul Culturii, şi care se adresează "antreprenorilor ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul industriilor culturale şi creative, iniţiativelor personale organizate în companii, hub-uri, incubatoare de proiecte şi afaceri, studiouri de creaţie, care au potenţialul de a genera prosperitate prin valorificarea proprietăţii intelectuale", după cum se arată într-un comunicat al ministerului.
Pentru a putea accesa banii de la stat, solicitanţii trebuie să facă dovada că sunt persoane fizice autorizate, respectiv persoane juridice, cu excepţia instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, precum şi că nu au datorii la bugetul de stat sau la bugetul local.
Domeniile pentru care solicitanţii pot depune oferte în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile sunt arhitectură, mesteşuguri, design, media digitale (dezvoltare software, web design, aplicaţii mobile, dezvoltare jocuri web).
Programul "CultIn" are la dispoziţie, în acest an, un buget total de 500.000 de lei, iar valoarea maximă a finanţării acordate pentru o singură ofertă culturală este de 100.000 lei. Antreprenorul care solicită finanţarea trebuie însă să asigure din surse proprii cel puţin 20% din valoarea proiectului.
Deşi le cere contribuţie din surse proprii, una dintre condiţiile pe care Ministerul Culturii le pune antreprenorilor cărora le oferă sprijinul financiar este aceea ca beneficiarii să nu facă profit din activităţile finanţate cu ajutorul nerambursabil.
Termenul maxim de primire a cererilor de accesare a formei de sprijin expiră pe 14 aprilie, urmând ca publicarea listei finale a proiectelor câştigătoare să se facă undeva la începutul lunii mai.
Informaţii suplimentare privind acest proiect pot fi obţinute pe pagina web a ministerului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro