Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 August - un dosar al rușinii

Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 August, iar decizia este definitivă. Astfel, șefii Jandarmeriei, cei care au coordonat intervenția și violențele din Piața Victoriei din 10 august 2018, cei care au fost cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual etc, scapă definitiv de răspunderea penală.

Până marți, pe 2 martie 2021, solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instanțe, dosarul a fost plimbat de colo-colo, de la Curtea de Apel la Tribunalul București și tot așa, până când a apărut această clasare rușinoasă, care se adaugă altor și altor dosare care sfidează adevărul și balanța Justiției românești postdecembriste. Altfel spus, un procuror s-a transformat în avocatul diavolului sau al Jandarmeriei în dosarul 10 August, iar cei care s-au năpustit asupra copiilor noștri și a noastră în Piața Victoriei s-au transformat din călăi în niște mielușei care, chipurile, au apărat Guvernul Dăncilă. În fața Guvernului, la data de 10 august  nu se năpustiseră huliganii sau derbedeii din țară sau din diaspora, Piața Victoriei nu a fost ocupată cu arme și muniții, așa cum erau echipați  jandarmii care au pus tunurile de apă și au aruncat cu spray lacrimogen în femei, copii și bătrâni. Acolo, protestatarii vroiau să se facă dreptate și fluturau steagurile tricolore, cerând demisia unui guvern condus de analfabeți și de corupți.

Cum am reușit să uităm atât de repede aceste adevăruri crude? Cum reușim să tolerăm o Justiție care își cere doar propriile drepturi, dar care calcă în picioare demnitatea noastră de cetățeni ai acestei țări?

Cum să lovești protestatarii pașnici în fața Guvernului și apoi să ieși basma-curată și să susții sus și tare că n-a existat niciun aranjament politic cu jandarmeria pentru evacuarea în forță a celor prezenți în Piața Victoriei?

După dosarul așa-zisei Revoluții, mineriade și alte asemenea dosare în care Justiția a aruncat cu praf în ochii românilor, cred că 10 august înseamnă încă o palmă peste obrazul nostru și al copiilor noștri, care încă resimt efectele răzbunării unor jandarmi aflați la ordinele lui Liviu Dragnea și sub papucii Vioricăi Dăncilă.

Nu știu dacă este vorba despre o eroare flagrantă sau este doar o modalitate de a spăla blazonul Jandarmeriei, care, pentru a șterge gravitatea faptelor comise, susține că intervenția în forță din 10 august 2018 ne-a salvat de fapt de o tentativă de lovitură de stat.

Știu însă că ordonanța de clasare în dosarul 10 august este una dintre cele mai rușinoase decizii și pare să fie dictată de apărătorii Jandarmeriei Române. Dar asta este o altă poveste, Justiția este oarbă, oricum, dar își apără interesele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii