Mergi la conţinutul principal

„Păstrează Dunărea Albastră!”. România, singura țară NATO cu nave de luptă pe Dunăre

* tema propusă în acest an pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Dunării a fost „Păstrează Dunărea Albastră!” * Flotila Fluvială, structură a Forțelor Navale Române cu forțe concentrate în Brăila, Tulcea și Babadag, a adus un omagiu bătrânului fluviu

 

 

 

 

Omagiul marinarilor militari din cadrul Flotilei Fluviale „Miahil Kogălniceanu” cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.

Ziua Internaţională a Dunării a fost instituită după semnarea, în anul 1994, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Documentul, semnat la 29 iunie 1994, la Sofia, în capitala Bulgariei, oferă cadrul de cooperare al guvernelor, organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor de cercetare şi industrie, această dată fiind marcată la nivel internaţional, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea.

Potrivit Flotilei Fluviale, în acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Dunării este „Păstrează Dunărea Albastră!”.

Navigația pe Dunăre, atestată de mărturii istorice, este cunoscută din cele mai vechi timpuri, aceasta efectuându-se atât în scopuri economice cât și militare. Totodată, forţele fluviale ale României îşi au originea în flotilele organizate de către marii domnitori ai Munteniei și Moldovei, începând cu voievodul Ștefan cel Mare, pentru sprijinul forţelor terestre şi pentru menţinerea libertății Dunării, ca o măsură esenţială în păstrarea independenţei şi suveranităţii.

Demn de amintit este faptul că România este singura țară NATO care are nave de luptă pe Dunăre. Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” este structura Forțelor Navale Române cu forțe concentrate în orașele Brăila, Tulcea și Babadag.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro