Mergi la conţinutul principal

„Memoria Dunării”. 32 de elevi de la Arte au expus în holul bibliotecii publice

• este vorba de elevii clasei a XI-a B, coordonați de profesorii Alexandra Dinu, Ioana Grigore și Lucian Constantin • „Dunărea este și va fi o sursă inepuizabilă de povești, imagini și experiențe pentru toți locuitorii acestui oraș”, a precizat prof. Alexandra Dinu, la finele manifestării de la BJPI Brăila

 

Sub genericul „Memoria Dunării”, luni, 12 iunie, a avut loc, în holul central al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, vernisajul expoziției aparținând talentaților elevi ai clasei a XI-a B a Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, coordonați de profesorii Alexandra Dinu, Ioana Grigore și Lucian Constantin, care au și prezentat expoziția. Potrivit managerului bibliotecii publice, Dragoș Adrian Neagu, „tinerii artiști au reimaginat sufletul apelor, poveștile Dunării, stăpânii undelor, liniștea locurilor și bucuria vecinătății fluviului. Au zâmbit grafic și au făcut să plutească gânduri pictate sau le-au întrupat în ceramică. Pentru că identitatea locurilor se transmite și prin artă, pentru că avem nevoie de povești în culori, de imaginație și inteligență, de certitudinea că Brăila respiră și așa. Sau mai ales așa. Le mulțumim tuturor și vă așteptăm să vedeți minunățiile expuse”.

Expoziția va putea fi vizitată săptămâna aceasta, în holul corpului central al Bibliotecii Județene Panait Istrati” Brăila.

„Ce ar spune Dunărea dacă ar putea vorbi despre amintirile sale? Elevii clasei a XI-a B de la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila își propun să răspundă la această întrebare printr-o serie de imagini adunate în expoziția ,,Memoria Dunării”, vernisată pe data de 12 iunie 2023, la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati”. Dunărea este și va fi o sursă inepuizabilă de povești, imagini și experiențe pentru toți locuitorii acestui oraș, iar prin acestă manifestare expozițională 32 de elevi de la Liceul de Arte au ales să adauge câteva „file” imaginare la albumul de memorii al Dunării, „file” ce vor fi deschise spre vizionare până pe data de 15 iunie, în holul corpului central al bibliotecii”, a precizat prof. Alexandra Dinu, la finele manifestării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro