Mergi la conţinutul principal

”Tabără de Supraviețuire” în Insula Mare

• aproape 100 tineri au participat la ”Tabăra de Supraviețuire” din cadrul ”Școlii de Vară”, ediția a III-a, organizată de către Forumul Tinerilor din România-Brăila și Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub • evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Stupina Honey Loriana Bio, ocazie cu care tinerii au aflat ce înseamnă lumea albinelor și producția mierii, dar au participat și la alte cursuri interesante despre rolul fermierilor și viitorul agriculturii

 

Aproape 100 adolescenți și tineri din Brăila au participat în weekendul 22-23 iulie la ”Tabăra de Supraviețuire 2023”, eveniment organizat în cadrul ”Școlii de Vară”, ediția a III-a, organizată de către Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub, în parteneriat cu Stupina Honey Loriana Bio, Primăria Municipiului Brăila și Asociația ”Pentru Adevăr” Brăila. Locul de desfășurare a taberei a fost la Stupina Honey Loriana Bio, amplasată în Insula Mare a Brăilei, unde gazdele, familia Dan, Loredana și Loriana Iorga, alături de muncitori, i-au întâmpinat pe participanți cu brațele deschise, având grijă ca tabăra să fie o experiență frumoasă pentru fiecare în parte.

Astfel, pe parcursul celor două zile, tinerii au avut parte de cursuri, tehnici, demonstrații de supraviețuire în natură. Aceștia au învățat cum să monteze și să confecționeze un cort, cum să supraviețuiască fără apă, cum să facă rost de mâncare și apă, dar și cum să trateze diferite boli, tăieturi sau probleme de ordin medical ce pot apărea atunci când te afli în natură. De asemenea, participanții au învățat cum să facă un foc de semnalizare, cum să facă focul fără ustensile adecvate și multe altele.

Pentru că locația taberei a fost o stupină, tinerii au avut ocazia de a participa și la cursuri despre importanța mierii în viața omului, unde au aflat detalii despre ciclul de viață al albinelor, beneficiile și rolul albinelor și mierii sau ce tratamente pe bază de miere există. Totodată, aceștia au aflat cum trebuie să ne tratăm de veninul unei albine, cum se manevrează un stup și cum se extrage mierea. Desigur, din ”meniu” nu au lipsit momentele de degustare a mierii.

Un alt obiectiv al taberei a fost acela de a aborda provocările recente ale agriculturii - apiculturii în context internațional, iar tinerii au participat la discuții și dezbateri pe teme precum: ”Tineri Fermieri” - orientare în cariera profesională (alegerea unei viitoare profesii în agronomie); ”Rolul fermierilor și viitorul agriculturii”; ”Lumea albinelor și producția mierii”; ”Agroturism” - analiza potențialului turistic al comunelor din Insula Mare a Brăilei; ”Tehnologii Agricole, Construcții agricole, Dezvoltare rurală, Legislație agrară, Consultanță agricolă”; ”Considerații privind agricultura ecologică în România”; ”Vulnerabilitatea la secetă climatică a pedoterenurilor din Insula Mare a Brăilei”.

După ce dezbaterile s-au încheiat, tinerii au avut parte de o masă câmpenească colegială, o plimbare cu barca, pescuit și, bineînțeles, seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabără.

”Ne bucurăm că am reușit și anul acesta să organizăm Tabăra de Supraviețuire. Tinerii s-au organizat cu corturile, au gătit, au strâns lemne, au montat protecțiile pentru ploaie, au pregătit focul de tabără, au făcut curățenie etc. Am avut la tot pasul sprijin și îndrumare din partea gazdelor, de aceea dorim să le mulțumim celor de la Honey Loriana Brăila, care au fost și co-organizatori ai taberei! De asemenea, dorim să le mulțumim și celor de la Selgros Brăila pentru ajutorul oferit! Mulțumim tuturor partenerilor și organizatorilor!”, a transmis Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor din România – Brăila.

”Este foarte important pentru noi să fim prezenți acolo unde se discută lucruri importante despre agricultură și despre viitorul ei și să organizăm astfel de întâlniri prin care dăm ocazia tinerilor să afle informații din domeniu, informații care să-i ajute să îmbrățișeze chiar o carieră în domeniul agricol, pentru că antreprenoriatul, inițiativa și curajul de a pune lucrurile în mișcare îi definesc pe toți cei cu care lucrăm”, au transmis și cei de la Honey Loriana Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro