Mergi la conţinutul principal

”Al Dahra-Agricost”, maratonul dărniciei în Insula Mare a Brăilei

* toți locuitorii comunelor Mărașu și Frecăței au primit câte un pachet cu alimente în Săptămâna Mare * în total, au fost oferite peste 1.500 de pachete consistente * darurile au fost împărțite în Joia Mare, de reprezentanții companiei și angajații primăriilor din cele două comune * conducerea ”Al Dahra-Agricost” ne-a declarat că va continua să sprijine proiecte pentru dezvoltarea celor două comunități și nu numai

 

Un Paște mai bun! Asta a reușit să le ofere compania ”Al Dahra-Agricost” locuitorilor din Insula Mare a Brăilei. Peste 1.500 de pachete consistente, cu alimente de bază, cozonac și dulciuri au fost oferite în Joia Mare de reprezentanții societății, în colaborare cu Primăria Comunei Mărașu și Primăria Comunei Frecăței.

Acțiunea s-a dovedit a fi o adevărată desfășurare de forțe. Dis-de-dimineață, zeci de angajați ai firmei și ai celor două primării s-au împărțit în echipe, au încărcat mașinile de daruri și au luat la pas fiecare străduță din cele două comune. Timp de câteva ore au mers din poartă în poartă pentru a le împărți pachetele locuitorilor, iar câteva ore mai târziu peste 1.000 de familii din Mărașu, respectiv peste 500 de familii din Frecăței, au primit cu bucurie cadoul de Paște oferit de compania ”Al Dahra-Agricost”.

”Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa comună a Excelenței Sale, domnul Khadim Al Darei, președintele companiei «Al Dahra», și al directorului general «Agricost», Mihai Solomei. Ne-am dorit ca de sărbătorile pascale să aducem un zâmbet locuitorilor celor două comune, Mărașu și Frecăței, în aceste vremuri grele. Știm că întreaga populație a lumii trăiește cea mai severă pandemie din ultimul secol și am vrut să fim alături de comunitate. Este o tradiție în cadrul companiei «Agricost» să facem astfel de activități, pe care o continuăm și acum când suntem membri ai familiei «Al Dahra». Toți colegii suntem uniți la astfel de evenimente, de aceea am dorit să străbatem casă cu casă pentru a oferi aceste daruri de Paște. Vrem să asigurăm atât locuitorii de pe raza celor două comune, cât și autoritățile locale din Mărașu și Frecăței, că societatea «Al Dahra-Agricost» va fi întotdeauna un partener de încredere pentru toate proiectele sociale pe care le desfășoară în cele două comunități”, ne-a declarat Gabriel Novac-Leca, consilier tehnic în cadrul companiei ”Al-Dahra-Agricost”.

Darurile oferite de sărbători locuitorilor din cele două comune au reușit să aducă zâmbete pe fețele tuturor, copii, tineri și bătrâni. Iar gestul companiei ”Al-Dahra-Agricost” a reușit să le lumineze bunicilor rămași singuri fețele brăzdate de trecerea timpului, mărturisindu-ne cât de bucuroși sunt că s-a gândit cineva la ei și le-a trecut pragul casei.

«Al Dahra-Agricost» a pregătit cu Primăria Mărașu o acțiune cât mai aproape de cetățeni. Acțiunea este finanțată în integralitate de această societate comercială pentru toți locuitorii comunei. Deci nu a fost numai o acțiune pentru nevoiași, ci pentru absolut toată lumea. Putem spune că este unicat, iar pachetele oferite au ajuns în peste 1.010 de gospodării, adică la circa 2.600 oameni. Nu este însă primul proiect al companiei «Al Dahra-Agricost» în comuna noastră. Parteneriatul a început mai devreme, iar anul trecut ne-au donat bani pentru dotarea școlii cu bănci, calculatoare, televizoare, scaune, tot ce a fost nevoie pentru a schimba mobilierul învechit. Desigur, ajutoare au fost oricând. Nu ne-au refuzat niciodată! «Al Dahra-Agricost» e partenerul nostru, avem mare încredere în ei și noi, la rândul nostru, suntem alături pentru că majoritatea celor care au serviciu aici lucrează la «Agricost» și sunt din moși-strămoși lucrători ai pământului. În final, aș mai dori să mulțumesc conducerii «Al Dahra-Agricost» pentru această acțiune”, ne-a spus Antonel Colceag, primarul comunei Mărașu.

Bucuroși de pachetele primite au fost și locuitorii din Frecăței, localitate care a beneficiat și ea de donații din partea companiei ”Al Dahra-Agricost” pentru dotarea școlii cu mobilier, echipamente și mijloace didactice moderne.

”Aceasta acțiune e benefică pentru toți locuitorii comunei noastre. Nu este prima data când societatea «Al Dahra-Agricost» a făcut sponsorizări și a venit în sprijinul nostru, dar de această dată e cu mai mare impact pentru cetățeni pentru că absolut toată lumea de pe raza comunei, în jur de 500 de familii, chiar și cei care n-au domiciliu aici dar locuiesc în Frecăței, au primit daruri de Paște din partea societății. Iar pentru asta nu putem decât să le mulțumim”, ne-a spus Ionel Bălan, primarul din comuna Frecăței.

 

”Al Dahra-Agricost”, compania care face bine comunității

Așa cum bine știți, compania ”Al Dahra-Agricost” este firma care exploatează Insula Mare a Brăilei, cea mai mare exploatație agricolă din Uniunea Europeană, cu circa 57.000 hectare. De la preluarea ”Agricost” de către compania ”Al Dahra”, societatea a investit continuu nu doar în implementarea de noi tehnologii agricole, ci și în proiecte pentru dezvoltarea comunităților din Mărașu, Frecăței, dar și din Brăila per ansamblu. De altfel, sprijinirea proiectelor din domeniile social, educație, sănătate și sport reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale companiei. Spre exemplu, pe zona de educație, așa cum am precizat anterior, compania a oferit o sponsorizare de 200.000 euro pentru dotarea școlilor și grădinițelor din Mărașu și Frecăței. În aprilie anul trecut, când dotările pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 încă erau deficitare, ”Al Dahra-Agricost” a donat Spitalului Județean Brăila primul aparat Real Time PCR. În ceea ce privește sportul, firma este sponsor al echipei de handbal HC Dunărea Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro