Mergi la conţinutul principal

“SEISM 2016”: Cod roşu de cutremur. 128 de pompieri brăileni au intervenit în capitală

• un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi -  este scenariul unui exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă din ţară, exerciţiu la care au participat şi echipaje ale ISU “Dunărea” Brăila

 

“Un cutremur major cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineaţă, în zona Vrancea şi a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi”. Din fericire este doar scenariul unui exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă din   ţară. Exerciţiul a avut loc ieri dimineaţă şi a fost iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne.  

“Structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dunărea» Brăila au fost alertate şi întreg personalul s-a prezentat la unitate. În sprijinul structurilor de intervenţie din Bucureşti, 128 de pompieri şi 12 mijloace de intervenţie ale inspectoratului s-au deplasat în zonele afectate din capitală pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate”, se arată într-un comunicat ISU Brăila.

Exerciţiul “Seism 2016” s-a desfăşurat sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi are ca scop verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă, timpul necesar mobilizării unor capabilităţi suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum şi identificarea şi remedierea eventualelor deficienţe.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dunărea» al judeţului Brăila deţine forţe şi mijloace suficiente pentru îndeplinirea misiunilor din zona de competenţă pe întreaga perioadă de desfăşurare a exerciţiului «Seism 2016», se mai precizează în comunicatul emis de ISU.

 

Detalii despre cum a decurs exerciţiul pe www.mediafax.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro