Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Pelerini pe cărările sfinţilor”

• peste 100 de preoţi, cu lumini în mâini, precum şi sute de elevi şi credincioşi de toate vârstele, au participat, miercuri seară, la procesiunea ducerii moaştelor Sf. Nicolae şi Sf. Nectarie la biserica de pe Ana Aslan

 

Sute de preoţi şi credincioşi au participat, miercuri seară, la procesiunea “Călători pe cărările sfinţilor”, parte a manifestărilor pastoral-misionare dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, al celor oprimaţi şi al copiilor din toată lumea creştină.

Astfel, începând cu ora 16.30, chriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu peste 100 de preoţi din Brăila şi Galaţi, sute de copii şi elevi ai şcolilor şi liceelor brăilene, tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei şi cu făclii în mâini, precum şi sute de credincioşi de toate vârstele, purtând pe braţe racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, au pornit în procesiune de la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din Centrul Vechi, pe Calea Călăraşilor, până la biserica “Sfântul Nicolae”. Oraşul a răsunat de cântece de laudă pentru sfinţii ierarhi care au poposit la Brăila, iar străzile s-au umplut de miros de tămâie.

Odoarele sfinte au fost aşezate de preoţi, cu evlavie, spre închinare, în baldachinul special amenajat în faţa bisericii “Sf. Nicolae”, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae, respectiv 6 decembrie 2019.

După aşezarea raclelor cu sfintele moaşte, a urmat slujba Vecerniei şi a Litiei, săvârşite de Părintele Arhiepiscop Casian, care a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi minunile Sfântului Ierarh Nicolae, despre rolul pe care-l au sfinţii în viaţa credincioşilor. Ierarhul a ţinut să precizeze că renunţarea la răutăţile de orice fel şi săvârşirea faptelor bune ne face cu adevărat “ucenici şi apropiaţi ai Sfântului Nicolae” şi că tristeţea copiilor trebuie îndepărtată prin bunătate.

“Şi în al doilea oraş important al Arhiepiscopiei Dunşrii de Jos duhul sărbătorii se resimte de câteva zile prin mai multe manifestări culturale, sociale şi educaţionale, între acestea evidenţiindu-se cele de apropiere faţă de fraţii noştri aflaţi în detenţie, odinioară vizitaţi personal de Sfântul Ierarh Nicolae, care astăzi ne-a îndemnat pe noi, slujitorii, atât pe cei din Galaţi, cât şi pe cei din Brăila, să urmăm, şi la Brăila, «pe cărările sfinţilor» împreună cu copiii, cu tinerii şi cu mulţimea credincioşilor, în amurgul serii, luminile speranţei din credinţă. Cu toţii ne-am rugat Sfântului Nicolae să ne ajute să reuşim să preluăm de la el măcar o singură virtute, şi anume bunătatea, pentru a fi mai disponibili şi mai apropiaţi unii faţă de alţii, mai ales în suferinţe şi în încercări”,, a spus ierarhul.

După momentul liturgic, până târziu în noapte, credincioşii s-au închinat cu evlavie la sfintele moaşte. Credincioşii se pot închina în continuare sfintelor moaşte la biserica “Sf. Nicolae” până vineri, 6 decembrie 2019 când, după Sfânta Liturghie arhierească, acestea se vor întoarce la Galaţi.

 
Categorie articol: 

Comentarii