Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Minunea” de pe Călăraşi: covor asfaltic turnat în doar câteva zile

• o lucrare care, după cum eram obişnuiţi până în prezent, ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, a fost finalizată surprinzător de repede • constructorul spune că a vrut să le facă un “cadou” şoferilor, care erau obligaţi să circule pe rute ocolitoare

 

Turnarea covorului asfaltic pe Calea Călăraşilor, de la intersecţia cu bulevardul Cuza până în Piaţa Traian, a decurs surprinzător de bine. Dacă până acum, după cum decurgeau lucrurile în ultimii ani, eram obişnuiţi ca astfel de operaţiuni să dureze câteva săptămâni, iată că de data aceasta treaba s-a făcut în doar câteva zile. Astfel, după ce lucrările au demarat luni, 30 iulie, ieri deja erau finalizate în proporţie de peste 90%. Conducerea firmei “Micatis”, cea care are contract cu Primăria pentru întreţinere şi reparaţii străzi, ne-a dat asigurări că, până astăzi, cel târziu, noul covor asfaltic va fi gata pe toată lungimea tronsonului aflată în lucru şi că va putea fi reluată circulaţia auto. “Primăria ne-a solicitat să finalizăm această lucrare până în jurul datei de 8 august, când vor începe manifestările de Zilele Brăilei. Noi am tras tare, ca să terminăm înainte de acest termen, pentru că această rută a Brăilei este destul de circulată, iar devierea traficului pe bulevardul Cuza reprezenta un stres în plus pentru şoferi. Am avut pe acest şantier o echipă de 40 de oameni, iar mixtura asfaltică s-a cărat cu opt basculante. S-au folosit în jur de 350 - 400 tone de mixtură pe zi”, ne-a declarat Aurel Gropeneanu, patronul firmei “Micatis” SRL.

Reamintim că pe acest tronson din Calea Călăraşilor s-au reabilitat inclusiv trotuarele, prin turnarea unui strat nou de asfalt. Totul arată bine şi frumos, mai puţin în jurul copacilor, unde lucrarea pare neterminată, pentru că nu s-au montat şi borduri care să încadreze spaţiul lăsat liber. În contractul cu firma “Micatis” nu a fost prevăzut şi acest aspect, de care s-ar putea ocupa, totuşi, Primăria, prin propria sa echipă de intervenţii asupra străzilor, recent înfiinţată în cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală.
Categorie articol: 

Comentarii