Mergi la conţinutul principal

“Costică Ţiganu”, fost paznic la “Dacia Unirea”, rămâne în arest

• două instanţe la rând au decis menţinerea măsurii arestării preventive a lui Costică Lupu, autorul tâlhăriei de pe strada Ştefan cel Mare, din luna iunie • recidivistul a dat buzna peste o bătrână de 90 de ani şi a strâns-o de gât, ca să-i dea banii din pensie • în aceeaşi noapte, agresorul a cheltuit banii pe băutură, în satul Dudeşti

 

Magistraţii Tribunalului Brăila au respins, săptămâna aceasta, contestaţia formulată de recidivistul Costică Lupu, zis “Costică Ţiganu”, în vârstă de 45 de ani, fost paznic/îngrijitor la Clubul de Fotbal “Dacia Unirea” Brăila, arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Asta după ce, iniţial, Judecătoria Brăila hotărâse menţinerea măsurii arestării preventive pentru Costică Lupu, pentru următoarele 60 de zile. 

Reamintim că, în seara zilei de 29 iunie 2016, în jurul orei 22:00, Poliţia Brăila a fost sesizată, prin apel la 112, de o brăileancă de pe strada Ştefan cel Mare. Femeia o auzise pe vecină-sa Mariţa M., în vârstă de 90 de ani, strigând că “un ţigan i-a furat pensia” pe care o primise cu o zi înainte.

“La data de 29 iunie 2016, în jurul orei 22:00, inculpatul Lupu Costică a pătruns fără drept în locuinţa vecinei sale, M. M., prin escaladarea gardului împrejmuitor şi al ferestrei de la bucătărie, pentru a sustrage bani. Inculpatul cunoştea faptul că persoana vătămată era în vârstă de 90 de ani, că locuia singură şi că, din cauza afecţiunilor medicale, se deplasa greu, folosind bastonul. Pentru a se asigura că nu este recunoscut, Lupu a defiletat buşoanele de la panoul electric, întrerupând, astfel, alimentarea cu energie electrică”, preciza, la finele anchetei, procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

După ce a întrerupt curentul electric, tâlharul a pătruns în camera în care dormea victima, cerându-i banii. Pentru că începuse să strige după ajutor (“Săriţi, că mă omoară ţiganul!”), agresorul a prins-o pe bătrână de mâna dreaptă şi de gât, provocându-i leziuni. Victima, de frică, i-a spus că banii se află sub salteaua patului.

După ce pus mâna pe 700 de lei, Costică Lupu a părăsit locul faptei, şi-a luat fratele de acasă şi, împreună cu acesta, s-a deplasat cu taxiul până în satul natal, Dudeşti. Acolo a consumat alcool şi le-a făcut cinste unor consăteni, după care s-a întors la Brăila, tot cu taxiul.

Bătrâna de 90 de ani le-a spus poliţiştilor că l-a recunoscut pe Costică Lupu, zis “Costică Ţiganu” după voce şi după semnalmente, cu toate că era întuneric în casă. Agresorul mai intrase în gospodăria bătrânei în vara anului trecut, când o ajutase să bată covoarele. Pus în faţa probelor, autorul tâlhăriei de pe strada Ştefan cel Mare a negat acuzaţiile, afirmând că, în acel moment, se afla în satul Dudeşti, de unde ar fi revenit a doua zi. Mai târziu, recidivistul a refuzat să dea declaraţie în faţa judecătorului.

Probă la dosar sunt imaginile surprinse de camera de supraveghere de la barul din Dudeşti şi imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al Poliţiei Locale Brăila, instalat la intersecţia Calea Călăraşilor cu Griviţei (ce surprind momentul în care inculpatul revine la Brăila). Costică Lupu a fost arestat preventiv pe data de 1 iulie 2016, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătorie. El mai este cercetat în două cauze penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Instanţa de judecată urmează să se pronunţe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro