Mergi la conţinutul principal
Şi-a ameninţat soţia şi copilul cu moartea

“Îţi tai gâtul şi te arunc în Dunăre!”

• Vasile Florea a fost trimis în judecată pentru violenţă asupra membrilor familiei • consumator înrăit de băuturi alcoolice, bărbatul de 55 de ani şi-a lovit fiul şi soacra şi a ameninţat că-i va omorî • soţia scandalagiului a fost, de asemenea, ameninţată cu moartea • brăileanca a solicitat două zile la rând intervenţia poliţiei • Florea a fost evacuat din locuinţă şi va fi judecat pentru lovire şi ameninţare

 

Brăilean cercetat penal, evacuat din casă şi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare. Vasile Florea, de 55 de ani, i-a ameninţat cu moartea şi i-a lovit pe membrii familiei, violenţele fiind exercitate pe fondul consumului de alcool. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, “în sânul familiei Florea trena de mai mult timp o situaţie tensionată generată de consumul abuziv de băuturi alcoolice al inculpatului”.

În ziua de 8 noiembrie 2015 (sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gravril), precizează procurorul de caz, în jurul orei 14:00, între soţii N. şi Vasile Florea a izbucnit o ceartă violentă, bărbatul aflându-se sub influenţa alcoolului. “Pe parcursul scandalului, dincolo de jignirile aduse soţiei, inculpatul a ameninţat-o pe aceasta că îi va tăia gâtul. Observând escaladarea conflictului, fiul celor doi, F.G., a intervenit între ei pentru a calma situaţia. Văzând că F.G. îi ia apărarea mamei sale, inculpatul l-a lovit cu pumnul în zona feţei, ameninţându-l ulterior şi pe acesta că-i va tăia gâtul şi-l va arunca în Dunăre”, precizează reprezentantul acuzării.

Auzind ameninţările, socrul scandalagiului – care locuieşte în aceeaşi curte – a intrat în camera unde se consuma scandalul. Bătrânul l-a găsit pe Florea cu mâinile în jurul gâtului fiului său şi a reuşit să-i despartă. În momentele imediat următoare, soţia scandalagiului a apelat Serviciul pentru urgenţe 112, solicitând spijinul poliţiştilor. Din fericire, după câteva minute, o patrulă de poliţie a sosit la faţa locului şi a pus capăt conflictului. În acele momente, femeia plângea, speriată, iar fiul era murdar de sânge pe faţă. Cel puţin un martor a confirmat agresiunea din 8 noiembrie 2015. 

De altfel, câteva zile mai târziu, F.G. a scos certificat medico-legal ce atestă că a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit de propriul tată.

A doua zi, pe 9 noiembrie 2015, încă un conflict avea să izbucnească în sânul familiei Florea. În jurul orei 18:00, precizează anchetatorii, socrii inculpatului Vasile Florea se aflau împreună în camera lor. La un moment dat, Vasile a venit la uşa bătrânilor şi le-a reproşat că “intervin în familia lui”. Soacra inculpatului, A.E., i-a cerut să plece şi s-a îndreptat spre uşă, încercând s-o închidă. Procurorul de caz precizează: “În acel moment, inculpatul a prins uşa cu mâinile, izbind-o cu putere în zona capului persoanei vătămate, ameninţând-o, totodată, pe aceasta că o va omorî şi îi va da foc la casă. Întregul eveniment a fost auzit de Florea N. (soţia inculpatului – n.r.), care, fiind la serviciu, îşi sunase părinţii, auzind astfel prin telefon cele întâmplate şi solicitând din nou intervenţia poliţiei (…). Leziunile cauzate de lovitura aplicată numitei A.E. au fost constatate de certificatul medico-legal … din 11 noiembrie 2015, acestea necesitând 3-5 zile de îngrijiri medicale”.

Pe 26 noiembrie 2015, soţia, fiul şi soacra inculpatului Vasile Florea au depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, acuzându-l pe acesta de săvârşirea infracţinilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare. În ciuda probelor administrate, Vasile Florea a recunoscut doar o parte din acuzaţii, anume că şi-a ameninţat soţia în ziua de 8 noiembrie 2015. Cât priveşte incidentul cu soacra, de a doua zi, inculpatul a declarat că ar fi lovit-o pe aceasta “din greşeală”, neştiind că femeia se afla de cealaltă parte a uşii.

“În considerarea comportamentului general violent şi verbal manifestat de inculpat, soţii A. (socrii inculpatului – n.r.) au solicitat şi au obţinut pe cale judecătorească emiterea unui ordin de protecţie faţă de Florea Vasile, dispunându-se, de către Judecătoria Brăila, prin sentinţa civilă … din 23 noiembrie 2015, inclusiv evacuarea acestuia din imobil”, a mai precizat procurorul care s-a ocupat de caz.

Dosarul penal a fost trimis instanţei de judecată.  

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro