Mergi la conţinutul principal

Școala Gimnazială Șuțești. Trei mobilități prin proiectul Erasmus+ “Inovare și Creativitate prin Tehnologie”

• prioritatea principală a Școlii Gimnaziale ”Costache Grigore Șuțu” constă în integrarea noilor tehnologii în procesul educațional pentru a crește gradul de atragere spre școală a tuturor copiilor și de combatere a abandonului școlar

 

Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești, județul Brăila, a finalizat cu succes cele trei etape de mobilitate din cadrul celui de-al doilea proiect Erasmus+ al unității școlare cu numărul de referință 2022-1-RO01-KA122-SCH-000079196: ICT - „Inovare și Creativitate prin Tehnologie”. Prin intermediul proiectului, opt membri din cadrul personalului instituției de învățământ au participat la trei cursuri de formare: “Innovative aproaches to teaching”, organizat de ITC International Training Centre, în Praga, Cehia (martie 2023), Integrating ICT and new technologies into teaching and education” organizat de Erasmus Learning Academy în Bologna, Italia (august 2023) și “Digital Tools for an Innovative Classroom”, organizat de Erasmus Mobility Academy, în Antalya, Turcia (august 2023).

Scopul celor trei etape de mobilitate a fost acela de a le oferi profesorilor participanți ocazia să colaboreze pentru a le dezvolta apoi elevilor competențele digitale, competențe care să îi ajute la creșterea performanțelor școlare, a abilităților pentru viață, în contexte concrete. În urma finalizării acestor cursuri, profesorii s-au putut familiariza cu integrarea noilor tehnologii și desfășurarea unor activități interactive cu elevii.

De menționat este și faptul că prioritatea principală a Școlii Gimnaziale ”Costache Grigore Șuțu” constă în integrarea noilor tehnologii în procesul educațional pentru a crește gradul de atragere spre școală a tuturor copiilor și de combatere a abandonului școlar.

Cele trei mobilități din cadrul proiectului Erasmus+ au adăugat plus valoare și experiențe deosebite în ceea ce privește bunele practici în domeniul școlar. Echipa de proiect își exprimă speranța că în urma acestor mobilități, dascălii instituției și nu numai vor utiliza practici educative inovative, care să stârnească interesul elevilor pentru școală și care să transforme mediul școlar într-o experiență atractivă și prietenoasă pentru toți tinerii din comuna Șuțești.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro