Mergi la conţinutul principal

Şoseaua groazei, între Brăila şi fosta «Zagna» Vădeni

În ultima întâlnire cu primarii, de la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a anunţat că mai multe sectoare de drum vor beneficia de reparaţii şi modernizări în 2016. Printre tronsoanele enumerate se află şi DJ 221B, fosta şosea de legătură dintre municipiul Brăila şi fabrica de conserve "Zagna" Vădeni, unitate de producţie care în prezent nu mai funcţionează. Cu o lungime de până în 5 kilometri, şoseaua respectivă a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai periculoase rute auto de pe raza judeţului Brăila. Pentru că fundaţia a cedat şi nu s-a mai făcut nicio reparaţie complexă de ani de zile, de-a lungul şoselei s-au format făgaşe chiar şi de jumătate de metru adâncime, care ar putea efectiv să răstoarne o maşină condusă de un şofer neatent sau imprudent. O adevărată minune a făcut ca până acum să nu se înregistreze niciun accident grav pe acest drum judeţean destul de frecventat de conducătorii auto care vor ajungă la Vădeni fără să ocolească pe ruta clasică DN 2B Brăila - Galaţi. Brăilenilor le este cunoscut acest drum deoarece pe acolo se ajunge la aerodromul de la Vădeni unde, primăvara şi toamna, se organizează mitinguri aviatice.

Este ruta cea mai accesibilă, de la ieşirea din municipiu, prin cartierul Vidin, spre comuna Vădeni. Pe DJ 221B se poate ajunge şi dinspre Baldovineşti, pe un drum comunal de doar 2,5 kilometri. Este vorba despre DC 10, care a avut şi el o istorie similară, fiind până anul trecut una dintre cele mai pline de gropi şosele de pe raza judeţului Brăila. Fiind drum comunal, de reparaţia acestuia a trebuit să se ocupe Primăria Vădeni, care a accesat încă din 2009 fonduri europene în valoare de 2,2 milioane de lei (22 miliarde lei vechi) pentru a repara cei 2,5 kilometri ai DC 10. Banii au fost alocaţi efectiv, însă, abia în primăvara anului trecut, după ani de zile în care pe suprafaţa carosabilă a drumului respectiv se formaseră gropi de până la 2 metri în diametru şi jumătate de metru adâncime. După ce, în sfârşit, banii au fost alocaţi, firma care a câştigat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor - nelipsita "Tancrad" SRL Galaţi -, a turnat covor asfaltic pe cei 2,5 km în doar câteva zile. Din luna mai 2014, DC 10 este unul dintre cele mai bune drumuri comunale de pe raza judeţului nostru. Şoferii care vin dinspre Baldovineşti circulă 2,5 km pe acest drum asfaltat recent, apoi fac la stânga pentru a intra pe DJ 221B. Aici, însă, au o surpriză cât se poate de neplăcută. Astfel, după ce se "dedulcesc" la asfalt turnat recent şi încă lipsit de gropi, cei din spatele volanului nimeresc pe "apocalipsa" şoselelor, în făgaşe atât de mari, încât pot arunca maşina de pe carosabil.
"Noi am făcut de mai mulţi ani cerere scrisă către Consiliul Judeţean pentru repararea DJ 221B şi abia acum, în această toamnă, la convocarea pe care a făcut-o domnul preşedinte Mortu săptămâna trecută am fost anunţaţi că se vor aloca fonduri, anul viitor, în 2016, pentru lucrările necesare", ne-a declarat primarul comunei Vădeni, Coman Stanca.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro