Mergi la conţinutul principal

Şoferul BMW-ului care a produs accidentul de la Tribunal, închisoare cu suspendare

La mai puţin de un an de la sesizarea instanţei, magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul Alexandru Pantelie, în vârstă de 26 de ani, din municipiu, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În decembrie 2013, Pantelie a accidentat grav femeie care se angajase în traversarea străzii, victima accidentului rutier aflându-se pe marcajul pietonal în momentul impactului.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, accidentul rutier s-a petrecut în după-amiaza zilei de 20 decembrie 2013, în jurul orei 17:00. În acel moment, precizează anchetatorii, brăileanul Alexandru Pantelie conducea autoturismul marca BMW pe Calea Călăraşilor, circulând dinspre B-dul Independenţei către Piaţa Traian. Procurorul care a supravegheat ancheta penală precizează: "Ajuns la intersecţia cu B-dul Alexandru Ioan Cuza (vizavi de Palatul Justiţiei, zonă arhicunoscută pentru numărul mare de accidente rutiere produse în decursul ultimilor ani, unele deosebit de grave - n.r.) Pantelie Alexandru nu a acordat prioritate de trecere pietonului C. Matroana, care se angajase în traversarea Căii Călăraşilor, pe marcajul pietonal, motiv pentru care a lovit-o cu partea din faţă a maşinii şi a proiectat-o pe carosabil".
Imediat după impact, victima accidentului rutier de la Palatul Justiţiei a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila - Corp A pentru îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu "policontuzii prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral închis cu hematom sprâncenos stâng, contuzie coapsa stângă". În acest timp, poliţiştii de la Biroul Rutier efectuau cercetări la locul accidentului.
Potrivit dosarului penal, deşi nu a rămas internată în spital, brăileanca Matroana C. a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Totodată, potrivit expertizei tehnice auto efectuate pe parcursul derulării cercetărilor, victima accidentului rutier din ziua de 20 decembrie 2013 s-a angajat în traversarea străzii "pe marcaj pietonal, semnalizat cu indicator rutier, şi a procedat conform prevederilor legale referitoare la traversarea pietonilor".
Pe de altă parte, precizează expertul desemnat, conducătorul auto putea evita accidentul dacă era atent şi observa (din timp) prezenţa pietonului care se angajase în traversarea carosabilului. În plus, Pantelie era obligat să acorde prioritate de trecere pietonului angajat în traversare, potrivit dispoziţiilor legale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro