Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şlep jefuit pe sectorul brăilean al Dunării

• de la bordul navei au fost furate aproape două tone de grâu, cu largul concurs al unui marinar gălăţean • trei brăileni au fost prinşi pe mal, de poliţiştii de frontieră, în timp ce încărcau saci cu grâu dintr-o barcă umplută până la refuz • barca a fost confiscată, iar făptaşii s-au ales cu dosar penal

 

Campania agricolă este în toi şi mare parte din grâul cultivat pe câmpurile brăilene a fost treierat deja, aşa că firmele specializate în transportarea recoltelor au activitate din plin. La fel şi hoţii obişnuiţi să îşi umple hambarele cu cereale muncite de alţii... Iar dacă din camioanele care circulă pe şosele se mai fură, din când în când, cu chintalul, din barjele de pe Dunăre se fură cu tona! Bineînţeles, cu largul concurs al marinarilor de la bord, fără ajutorul cărora hoţii nu prea ar avea cum să dea lovitura.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit, în urmă cu câteva zile, aproximativ 2.000 de kilograme de grâu, pe care un marinar de pe un şlep motor, ce trebuia să asigure transportului mărfii, le-a sustras şi înstrăinat către doi cetăţeni români, informează Biroul de Presă din cadrul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Astfel, în data de 18 iulie, poliţişti de frontieră brăileni planificaţi să execute o misiune de supraveghere pe malul stâng al fluviului Dunărea au oprit pentru verificare şi control, în zona kilometrului fluvial 198, un atelaj hipo condus de brăileanul Stere S., în vârstă de 48 de ani. Acesta transporta 14 saci încărcaţi cu grâu, a căror provenienţă nu a putut-o justifica.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit, abandonate la malul fluviului Dunărea, o barcă de culoare neagră din tablă, având ataşat un motor marca Yamaha, încărcată cu grâu, fără nicio persoană la bord, iar în vegetaţia din apropiere, încă cinci saci cu grâu.

Extinzând verificările, au fost depistaţi, la malul fluviului Dunărea, brăilenii Marian M., în vârstă de 56 ani, şi Virgil G, în vârstă de 32 de ani, care aveau rolul de a prelua grâul de şlepul motor sub pavilion România ancorat în zona kilometrului fluvial 198, încărcat cu grâu aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Călăraşi.

“În urma audierii marinarului de pe şlep motorul în cauză, gălăţeanul Cornel B., în vârstă de 43 de ani, care era şi delegatul mărfii, s-a stabilit că acesta a sustras cantitatea de 1.860 kg de grâu pe care a distribuit-o către cei doi cetăţeni găsiţi la malul Dunării. Cantitatea de grâu în valoare de 1.116 lei, barca din tablă în valoare de 1.000 lei şi motorul ataşat în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări faţă de marinarul de pe şlep motor, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de delapidare, iar faţă de celelalte trei persoane pentru infracţiunea de complicitate la delapidare”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.
Categorie articol: 

Comentarii