Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi-a lovit cumnatul cu ciocanul în cap

Cu toate că nu a mai avut de-a face cu legea penală, Marin Moroianu, din comna Zăvoaia, a fost anchetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violente şi ameninţare.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marin Moroianu este cumnatul lui Alexandru Pungă, din aceeaşi localitate, iar cei doi locuiesc în imobile apropiate. În primăvara acestui an, între inculpatul Marin Moroianu şi cel care avea să devină victimă, Alexandru Pungă, s-a creat o stare conflictuală, finalizată cu agresiunea din ziua de 11 mai 2014.
În ziua cu pricina, la ora 13:30, Pungă se afla pe stradă împreună cu două vecine, Gina şi Mihaela. La un moment dat, şi-a făcut apariţia Moroianu, care, aflat în stare de ebrietate, ţinea în mână un ciocan cu greutatea de 200 grame şi lungimea cozii de 25 centimetri. Fără niciun avertisment, chefliul s-a apropiat de cumnatul său şi l-a lovit cu ciocanul în cap (zona parietală stânga), provocându-i leziuni ce au necesitat 8 zile de îngrijiri medicale.
Conflictul se putea termina şi mai rău, dacă nu intervenea Mihaela. Femeia vânjoasă a reuşit să-l dezarmeze pe agresor, dându-i astfel timp victimei să se refugieze în curtea propriei locuinţe. Tot Gina a fost aceea care, după ce l-a dezarmat pe inculpat, a apelat numărul pentru urgenţe 112.
La scurt timp, Alexandru Pungă a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu "traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stângă". Agresorului i s-a întocmit dosar penal pentru lovire.
După declanşarea cercetărilor, în seara zilei de 25 mai 2014, Marin Moroianu, însoţit de fiii săi Costel şi Daniela, s-a deplasat la domiciliul cumnatului său, pe care-l lovise cu ciocanul în cap, în speranţa că se vor împăca. Discuţiile nu au avut însă efectul scontat astfel că, la un moment dat, inculpatul i-a adresat lui Pungă ameninţări cu moartea, spunându-i "că-l va omorî cu furca, atunci când îl va întâlni pe stradă".
Audiat pe parcursul urmăririi penale, Marin Moroianu a recunoscut că l-a lovit pe Alexandru Pungă în cap, însă a negat că l-ar fi ameninţat cu moartea. Dosarul penal a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Însurăţei.

 
Categorie articol: 

Comentarii