Mergi la conţinutul principal

Şi deţinuţii de la Penitenciarul Tichileşti au început şcoala

în anul şcolar 2017-2018, la Şcoala Gimnazială Specială Tichileşti au fost organizate 4 clase învăţământ primar cu 48 elevi şi 6 clase învăţământ gimnazial cu 52 elevi • acestora li se adaugă şi 52 de liceeni

 

Ieri, la sediul Penitenciarului Tichileşti a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Anul acesta, 152 de persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate merg la şcoală.

Manifestarea desfăşurată în ziua de 11 septembrie a debutat pin oficierea slujbei “Te Deum” realizată de preotul unităţii, iar apoi directorul unităţii, comisar şef Nicuşor Sterian, a prezentat mesajul transmis de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, subliniind importanţa procesului educaţional în reintegrarea socială a persoanelor condamnate. Evenimentul a continuat cu prezentarea de către directorul şcolii Speciale, Cristina Moraru, a cadrelor didactice care vor asigura instruirea deţinuţilor, a curriculei şcolare şi repartizarea elevilor pe clase.

În anul şcolar 2017-2018, la Şcoala Gimnazială Specială Tichileşti au fost organizate 4 clase - învăţământ primar cu 48 elevi şi 6 clase - învăţământ gimnazial cu 52 elevi. Cei 13 profesori ai şcolii vor desfăşura activitate şcolară în 10 săli de clasă, două cabinete, o sală de sport şi un atelier mecanic. Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, se eliberează de către unitatea de învăţământ fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară.

Tot în cadrul centrului de detenţie, în baza protocolului încheiat cu liceul Colegiul Tehnologic “Panait Istrati” Brăila, vor fi organizate cursuri liceale –învăţământ frecvenţă redusă clasele IX-XIII - cu 52 persoane internate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro