Mergi la conţinutul principal

Şcolile, pregătite să-şi primească astăzi elevii

Astăzi începe anul şcolar 2015 - 2016, iar şcolile brăilene sunt pregătite în proporţie de 100% să-şi primească elevii, potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Dan Gheorghiţă, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.
Deşi la finalul lunii august zeci de şcoli şi grădiniţe nu aveau autorizaţii sanitare de funcţionare, nu erau igienizate ori nu dispuneau de mijloace de intervenţie în caz de urgenţă, problemele par a fi rezolvate acum, când a sunat clopoţelul. "Curăţenia în şcoli e finalizată. Am avut control tematic în toate unităţile de învăţământ pentru autorizaţii de funcţionare, aviz de prevenire şi stingere a incendiilor, stadiu curăţenie. Oricum, şcolile sunt pregătite 100% pentru începerea noului an şcolar", ne-a declarat prof. Dan Gheorghiţă, zilele trecute.
Noul an şcolar începe astăzi, iar de prima vacanţă se vor bucura copiii din învăţământul preşcolar şi ciclul primar, în perioada 31 octombrie - 8 noiembrie. Vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni şi este programată de pe 19 decembrie 2015 până pe 10 ianuarie 2016. Nici bine nu se vor întoarce la şcoală, că pe 6 februarie elevii vor lua din nou vacanţă, cea intersemestrială, iar semestrul al II-lea debutează pe 15 februarie.
Săptămâna 18 - 22 aprilie 2016 va fi dedicată activităţilor extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel". Vacanţa de primăvară va dura de pe 23 aprilie până pe 3 mai, iar anul şcolar se va încheia pe 24 iunie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro