Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şcolile, pregătite să-şi primească astăzi elevii

Astăzi începe anul şcolar 2015 - 2016, iar şcolile brăilene sunt pregătite în proporţie de 100% să-şi primească elevii, potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Dan Gheorghiţă, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.
Deşi la finalul lunii august zeci de şcoli şi grădiniţe nu aveau autorizaţii sanitare de funcţionare, nu erau igienizate ori nu dispuneau de mijloace de intervenţie în caz de urgenţă, problemele par a fi rezolvate acum, când a sunat clopoţelul. "Curăţenia în şcoli e finalizată. Am avut control tematic în toate unităţile de învăţământ pentru autorizaţii de funcţionare, aviz de prevenire şi stingere a incendiilor, stadiu curăţenie. Oricum, şcolile sunt pregătite 100% pentru începerea noului an şcolar", ne-a declarat prof. Dan Gheorghiţă, zilele trecute.
Noul an şcolar începe astăzi, iar de prima vacanţă se vor bucura copiii din învăţământul preşcolar şi ciclul primar, în perioada 31 octombrie - 8 noiembrie. Vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni şi este programată de pe 19 decembrie 2015 până pe 10 ianuarie 2016. Nici bine nu se vor întoarce la şcoală, că pe 6 februarie elevii vor lua din nou vacanţă, cea intersemestrială, iar semestrul al II-lea debutează pe 15 februarie.
Săptămâna 18 - 22 aprilie 2016 va fi dedicată activităţilor extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel". Vacanţa de primăvară va dura de pe 23 aprilie până pe 3 mai, iar anul şcolar se va încheia pe 24 iunie.

 
Categorie articol: 

Comentarii