Mergi la conţinutul principal

Şantajat în sediul poliţiei

Violenţele în rândul minorilor, ameninţările şi infracţiunile de tot felul continuă să se înmulţească, răufăcătorii fiind, de cele mai multe ori, elevi de liceu sau de şcoală generală.
În vârstă de 16 ani, Alexandru Valerică N., elev în clasa a IX-a la Liceul "Edmond Nicolau", a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni grave: şantaj în formă continuată. Inculpatul minor l-a terorizat pe un puşti căruia i-a cerut, în mai multe rânduri, bani, victima fiind nevoită să apleze la ajutorul poliţiei. Chiar după ce a fost prins în flagrant, pe când primea bani de la cel pe care-l şantajase, autorul fărădelegilor a negat că ar fi încălcat legea, precizând că, de fapt, victima i-ar fi datorat bani, iar el nu făcuse altceva decât să-i ceară înapoi "datoria". Elevul-infractor a mai afirmat că nu a ameninţat-o pe victimă, ci "doar" a înjurat-o.

Flagrant la Centrul Comercial "Albina"

Cercetările au demarat pe 16 martie 2012, când minorul Ionuţ Alexandru O., asistat de mama sa, a sesizat poliţia, afirmând că, de patru zile, inculpatul Alexandru Valerică N. îl tot sună pe telefonul mobil şi, prin ameninţări cu acte de violenţă, îi cere diferite sume de bani.
Calvarul minorului şantajat a început pe 13 martie 2012, când a fost sunat, prima dată, de şantajist. Ameninţându-l cu bătaia, acesta i-a cerut suma de 10 lei, pe care trebuia să i-o înmâneze, musai, "până pe data de 16 martie".
A doua zi, 14 martie, agresorul a sunat-o din nou pe victimă, ca s-o întrebe dacă a făcut rost de bani. Aceasta a spus că-i va da cei 10 lei a doua zi, lucru care s-a şi întâmplat, în faţa magazinului "Winmarkt". Procurorul anchetator precizează: "La două ore după ce i-a dat învinuitului suma de 10 lei, partea vătămată a fost iar contactată telefonic de către învinuit care, sub ameninţarea cu bătaia, i-a spus să-i mai dea 10 lei. De frică, partea vătămată le-a povestit părinţilor săi ce s-a întâmplat".
Ameninţările au continuat. Pe 16 martie, în jurul orei 12.00, victima a fost sunată din nou, şantajistul cerându-i, fără doar şi poate, suma de 5 lei. În acel moment, de frică, copilul şantajat şi-a sunat mama, iar aceasta, aflând ce i s-a întâmplat, a sesizat poliţia. "În timp ce se afla în sediul poliţiei, partea vătămată a fost contactată telefonic de către învinuit, care i-a solicitat să se întâlnească în staţia de tramvai "Albina", pentru a-i remite suma de 5 lei. În acest context, s-a procedat la organizarea unui flagrant", precizează reprezentanţii acuzării. Nici nu se putea altfel, oamenii legii aveau dovada că elevul de la "Edmond Nicolau" se ocupă de şantaj şi ameninţări, ca să stoarcă bani de la un biet adolescent.
La scurt timp, inculpatul minor a fost prins în flagrant delict, pe când primea cei 5 lei solicitaţi de la partea vătămată, undeva la Centrul Comercial "Albina". Cazul va fi preluat de instanţa de fond a Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro