Mergi la conţinutul principal

Îngrijitoare de bătrâni în Italia, escroacă în România

În vârstă de 31 de ani şi cu o condamnare din anul 2010 în cazier, brăileanca Georgiana Caţaro a fost trimisă, zilele acestea, în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale. Îngrijitoare de bătrâni în Italia, Caţaro este acuzată că a falsificat un cazier judiciar (al său fiind "pătat" din pricina condamnării cu suspendare sub supraveghere, rămasă definitivă la 29 martie 2010) ca să se poată angaja la SC "Easy Asset Management" IFN SA Bucureşti şi că a pus mâna pe suma de 13.400 lei, provenită din mai multe contracte de împrumut. Pe parcursul derulării anchetei, inculpata a achitat prejudiciul, însă acuzaţiile au rămas în picioare.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, SC "Easy Asset Management" IFN SA Bucureşti a formulat plângere penală împotriva brăilencei Caţaro (fostă Hacioglu) Georgiana la data de 8 februarie 2012, sesizând faptul că "în urma încheierii unui contract de prestări servicii, aceasta a încheiat în fals mai multe contracte de credit în numele mai multor persoane, banii aferenţi fiind însuşiţi de aceasta".
Cu lună înainte, angajaţi ai IFN-ului (Instituţie Financiară Nebancară) efectuaseră o verificare a contractelor încheiate de Georgiana, constatând că o parte dintre acestea fuseseră încheiate fictiv, în sensul că inculpata semnase în numele clienţilor şi tot ea încasase sumele înscrise. Existau, de asemenea, contracte încheiate în baza unor adeverinţe false emise de SC "Mihuţa Com" SRL.
Potrivit propriilor declaraţii, în noiembrie 2011, inculpata Georgiana Caţaro a obţinut un împrumut de 1.000 lei de la SC "Easy Asset Management" IFN SA Bucureşti - Sucursala Brăila, ocazie cu care i s-a propus să devină agent de vânzări servicii financiare. Printre actele solicitate, s-a numărat cazierul judiciar. Fiind condamnată şi cu cazierul "pătat", brăileanca a folosit cazierul judiciar al unei rude, Viorica D., pe care l-a falsificat la calculator, modificând datele personale ale acesteia şi folosind cu dibăcie imprimanta şi copiatorul color.
"Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că în perioada noiembrie - decembrie 2011, Caţaro Georgiana a întocmit în fals 12 contracte de credit pe numele a 12 persoane diferite, inducând în eroare SC «Easy Asset Management» IFN SA Bucureşti - Sucursala Brăila, creând un prejudiciu în valoare totală de 13.400 lei, corespunzătoare celor 12 contracte de credit încheiate în fals, sumă pe care şi-a însuşit-o", precizează procurorul de caz.
Primul contract încheiat în fals a fost pe numele rudei sale din comuna Cireşu, Viorica D., căreia îi falsificase şi cazierul judiciar.
Cazul se află în atenţia magistraţilor judecători.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro