Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închisoare pentru spaima femeilor din Făurei

după ce a tâlhărit o femeie şi apoi chiar a încercat să violeze o minoră de 16 ani, inculpatul Giorgian I. a fost condamnat de Judecătoria Făurei la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare • în vara anului trecut, bărbatul de 31 de ani a intrat în casa unei bătrâne, a ameninţat-o şi a agresat-o, apoi i-a furat banii • acelaşi individ a fost ulterior arestat pentru tentativă de viol asupra unei minore

 

Individul din Făurei devenit spaima femeilor - asta după ce a intrat peste o bătrână în casă şi a tâlhărit-o, după care ar fi încercat să violeze o minoră, în zona Gării CFR Făurei - a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea. Inculpatul Giorgian I. a primit aproape 5 ani închisoare, la Judecătoria Făurei, însă acesta a declarat apel şi a sperat la o pedeapsă mai blândă. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, însă magistraţii nu l-au iertat pe acuzat. La şedinţa din 10 februarie, apelul declarat de inculpat a fost respins.

Oricum, după cum se arată în sentinţa dată de prima instanţă, acuzatul nu şi-a recunoscut vinovăţia, însă asta nu l-a scăpat de pedeapsă. “Condamnă pe inculpatul I. Giorgian, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului I. Giorgian. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 05.09.2019 la zi. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.).Obligă pe inculpat la plata sumei de 1070 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, este soluţia pronunţată la sfârşitul anului trecut de Judecătoria Făurei, rămasă definitivă în urmă cu două zile, la instanţa superioară.

 

Bătrână împinsă peste geamul locuinţei

 

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a inculpatului de 31 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. După cum se arată în rechizitoriu, la data de 10 martie 2019, poliţiştii din Făurei au fost sesizaţi prin plângere de către o bătrână de 77 de ani, care s-a plâns că în seara respectivă, în jurul orei 21.00, a fost atacată în propria locuinţă de un bărbat. Prin folosirea de ameninţări şi exercitarea de acte violente, prin împingere, individul care a pătruns în casa femeii ar fi făcut-o pe aceasta să îşi piardă echilibrul şi să cadă peste geamul unei ferestre a locuinţei, pe care a spart-o. S-a stabilit că suspect de comiterea faptei era inculpatul I. Giorgian, care i-a solicitat părţii vătămate toţi banii pe care îi avea în casă. După cum a stabilit procurorul, acesta a reuşit să îi sustragă un telefon mobil “Samsung”, precum şi suma de 500 lei pe care îi păstra într-un portmoneu ascuns sub pilota din camera locuinţei. “În baza sesizării, organele de anchetă au demarat de îndată efectuarea unor activităţi de cercetare la faţa locului, în vederea identificării autorului şi recuperării bunurilor sustrase. S-a folosit inclusiv un câine de urmă, care a condus organele de poliţie în dreptul locuinţei inculpatului I. Giorgian. S-a constatat că locuinţa persoanei vătămate M.G. era amplasată în oraşul Făurei, iar unica fereastră situată în holul de la intrarea în imobil era închisă, având un geam spart, fiind identificate mai multe cioburi din sticlă provenind de la aceasta”, au stabilit anchetatorii.

Inculpatul a fost depistat în dimineaţa zilei de 11 martie 2019, în apropierea domiciliului său. Acesta a predat poliţiştilor suma de 125 lei, reprezentând diferenţa de bani sustrasă de la partea vătămată şi telefonul mobil furat.

Potrivit anchetatorilor, individul din Făurei este recidivist şi a mai fost pe la închisoare. În seara de 10 martie, inculpatul a decis să mai facă rost de nişte bani şi a mers la locuinţa bătrânei de 77 de ani, despre care ştia că locuieşte singură. Potrivit procurorului de caz, inculpatul a ameninţat-o pe femeie că «îi va pune cuţitul la gât», asta dacă nu îi dă banii. “Speriată de apariţia inculpatului care s-a apropiat fizic de persoana vătămată şi a bruscat-o, aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut peste fereastra locuinţei”, a stabilit procurorul.

După ce a dat lovitura, inculpatul a fugit şi a cheltuit banii pe băutură şi la jocurile de noroc, însă la scurt timp a fost săltat de poliţişti. Individul a fost pus sub control judiciar pentru fapta comisă, însă acesta s-a apucat de alte rele, deşi avea unele obligaţii impuse.

După cum au stabilit anchetatorii, la data de 30 august, instanţa a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei şi a înlocuit măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul I. Giorgian cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile. Potrivit procurorului de la Parchetul Făurei, în timp ce era sub incidenţa măsurii măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul a comis cu intenţie infracţiunea de tentativă de viol. După cum au stabilit anchetatorii, în seara zilei de 18 august, în jurul orei 21.00, bărbatul a condus-o către locuinţa sa pe partea vătămată M.L.D., în vârstă de 16 ani, despre care avea convingerea că era majoră. El ar fi încercat să profite de ea, însă fata ar fi reuşit să fugă.

 
Categorie articol: 

Comentarii