Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru monstrul care a încercat să violeze o fetiţă de 5 ani

magistraţii Judecătoriei Făurei l-au condamnat pe inculpatul Ion A. la o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol • bărbatul de 73 de ani, din Ulmu, care a intrat de două ori în camera fetiţei şi a încercat să o batjocorească, este obligat la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale • sentinţa nu este definitivă, în cauză fiind formulat apel

 

Bătrânul septuagenar din localitatea Ulmu care a dat buzna în camera unei fetiţe de numai 5 ani şi a încercat să o violeze şi-a primit condamnarea în primă instanţă. Magistraţii Judecătoriei Făurei l-au condamnat pe inculpatul Ion A. la o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol. Bărbatul este obligat la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale. Sentinţa nu este definitivă, în cauză fiind formulat deja apel. Dosarul a fost deja înregistrat la instanţa superioară - Curtea de Apel Galaţi, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 13 ianuarie.

Soluţia Tribunalului Brăila, pronunţată la jumătatea lunii noiembrie, este următoarea: “Condamnă pe inculpatul A. Ion la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 3 (trei) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol (două acte materiale). Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a comunica cu persoana vătămată şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 150 m şi a dreptului de a se apropia de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului A. Ion. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii pe o durată de 24 ore începând cu data de 02.09.2019 până la data de 03.09.2019 şi a arestării preventive de la data de 03.09.2019 la zi. Obligă inculpatul la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

În luna septembrie, inculpatul Ion A., de 73 de ani, din localitatea Ulmu, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei pentru infracţiunea de tentativă de viol. Individul care era rudă mai îndepărtată cu familia copilei pe care a vrut să o violeze fusese angajat să facă lucrări de reamenajare a casei, numai că bărbatul aflat sub influenţa alcoolului a fost atras de fetiţă. Din fericire, bărbatul a fost surprins de tatăl copilei şi s-a făcut reclamaţie, poliţiştii mergând la faţa locului pentru cercetări. Bărbatul a fost reţinut pe ordonanţă şi apoi arestat.

 

Acuzaţiile procurorilor

 

În rechizitoriul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei  se arată că, în luna aprilie şi luna septembrie, bărbatul a încercat să o violeze pe fetiţa de numai 5 ani, asta după ce a mers cu ea în dormitor, a dezbrăcat-o de lenjeria intimă şi s-a aşezat peste ea încercând să îşi provoace erecţie. Din fericire, individul nu a apucat să o violeze pe cea mică.

Inculpatul Ion A. se afla în relaţii de rudenie cu familia copilei, fiind se pare un unchi mai îndepărtat al tatălui acesteia. Potrivit procurorului, inculpatul se mutase în comuna Ulmu în locuinţa moştenită de la părinţi. După cum arată anchetatorii, în luna aprilie 2019, părinţii fetiţei au încheiat o convenţie cu inculpatul privind executarea unor lucrări la domiciliul acestora, ştiind că avea calificare profesională de zidar-zugrav. Bărbatul lucra de dimineaţa până seara, el primind mâncare şi băutură. Într-o zi din luna aprilie 2019, arată anchetatorii, în timp ce era la lucru şi se afla sub influenţa alcoolului, inculpatul a luat hotărârea de a întreţine un raport sexual cu persoana vătămată, profitând de faptul că mama acesteia nu era în locuinţă, ci făcea treabă în gospodărie, tatăl fiind şi el plecat. “Inculpatul a ademenit-o pe fetiţă într-o cameră a locuinţei folosită drept dormitor, spunându-i că vroia să se joace împreună. După ce au intrat în cameră, inculpatul a pus-o pe fetiţă pe pat, i-a dat jos pantalonaşii şi lenjeria intimă, apoi s-a descheiat la prohab şi şi-a scos organul sexual din pantaloni. Profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a-şi exprima voinţa şi de şocul emoţional pe care conduita sa l-a generat, inculpatul s-a aşezat peste persoana vătămată şi a atins-o în mod repetat cu penisul în zona genitală încercând să o penetreze. Nereuşind să-şi producă erecţie, după câteva minute inculpatul a renunţat pentru a nu fi surprins de mama persoanei vătămate şi s-a ridicat”, au stabilit procurorii.

Până la finalizarea lucrărilor de renovare a locuinţei, inculpatul a tot încercat să rămână din nou singur cu fetiţa, pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic.  În dimineaţa zilei de 1 septembrie 2019, se arată în rechizitoriu, după ce a consumat băuturi alcoolice la diferite persoane, inculpatul a hotărât să încerce din nou să întreţină raport sexual cu persoana vătămată. Inculpatul s-a deplasat la domiciliul fetiţei şi i-a cerut tatălui acesteia să îl cinstească. Bărbatul i-a oferit doar un pahar cu bere, după care inculpatul a spus că este în stare de ebrietate şi a cerut voie să se odihnească într-o cameră a locuinţei. El a intrat în camera în care se odihnea fetiţa şi a dezbrăcat-o, din nou, de lenjeria intimă, apoi s-a aşezat peste ea, încercând să o violeze. Inculpatul a fost surprins chiar de tatăl fetiţei care l-a tras de deasupra copilei, şocat de cele văzute. La scurt timp, mama copilei a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a sesizat faptul că fiica sa de 5 ani a fost violată. S-a stabilit că micuţa nu fusese violată. Bărbatul de 73 de ani a ajuns în spatele gratiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro