Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închisoare grea pentru violatorul din Lacu Dulce

* instanţa superioară a dispus rejudecarea faţă de inculpatul Iordache Marinică Leonard, cel care a batjocorit o copilă de numai 12 ani, fiica unui fost amic * cauza a ajuns, din nou, la Judecătoria Brăila, iar instanţa care îl condamnase iniţial la 6 ani închisoare pentru viol a dat o pedeapsă mai aspră, de 10 ani închisoare * sentinţa s-a dat săptămâna trecută, însă poate fi atacată cu apel * în octombrie 2018, individul a violat-o pe fetiţă, după ce a dus-o în locuri dezafectate din cartierele Obor şi Hipodrom, apoi a trimis-o acasă plină de sânge * tatăl copilei a sesizat dispariţia copilei, care fusese luată din faţa locuinţei unde se juca

 

 

A venit răsplata! Mai mulţi ani de închisoare pentru individul care a violat o copilă de 12 ani, care îi putea fi fiică, luată din faţa locuinţei din cartier Lacu Dulce şi minţită că va primi dulciuri. Inculpatul Iordache Marinică Leonard a primit veşti proaste la Judecătoria Brăila, instanţa care a rejudecat dosarul de viol, în urma deciziei instanţei superioare. Iniţial, violatorul fusese condamnat la 6 ani închisoare, însă acum s-a ajuns la o pedeapsă de 10 ani închisoare. Sentinţa s-a dat săptămâna trecută şi poate fi atacată cu apel. Fapta a fost comisă în octombrie 2018, minora fiind supusă unor acte sexuale cu violenţă, faţă de care nu a putut reacţiona, în locuri dezafectate din cartierele Obor şi Hipodrom. Dacă ţinem cont de gravitatea infracţiunilor comise, putem spune că judecătorii au luat acum decizia corectă şi l-au pedepsit exemplar pe bărbat. “Condamnă pe inculpatul Iordache Marinică Leonard la o pedeapsă de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată, faptă săvârşită la data de 20.10.2018. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Iordache Marinică Leonard prin prezenta hotărâre perioada reţinerii din 22.10.2018 şi arestării preventive de la 23.10.2018 la zi. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi obligă pe inculpatul Iordache Marinică Leonard la plata sumei de 7.605,62 lei reprezentând îngrijiri acordate persoanei vătămate, către această parte. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă G. Nectaria şi obligă inculpatul Iordache Marinică Leonard la plata sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale către această parte. Obligă pe inculpat la plata de cheltuieli judiciare în cuantum de 650 lei către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată recent de Judecătoria Brăila.

În luna august 2019, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis rejudecarea dosarului în care inculpatul Iordache Marinică Leonard era acuzat de infracţiunea de viol. Asta după ce inculpatul Iordache, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, au formulat apel împotriva sentinţei iniţiale de 6 ani închisoare. Magistraţii au decis ca dosarul că fie retrimis la Judecătoria Brăila.

Inculpatul mai este judecat într-un alt dosar la Iaşi - Judecătoria Răducăneni, pentru act sexual cu un minor.

Reamintim că violul asupra copilei a fost comis în urmă cu un an. La data de 20 octombrie 2018, într-un mesaj postat pe Facebook se anunţa faptul că Nectaria, în vârstă de 12 ani, care locuia împreună cu tatăl ei, în cartierul Lacu Dulce, a fost dată dispărută. Tatăl fetei a sesizat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila dispariţia fiicei sale, iar a doua zi, duminică - 21 octombrie, tatăl a sunat din nou la 112 şi a anunţat că fiica sa a fost violată. Poliţiştii şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dat startul anchetei şi au stabilit că suspect de comiterea violului era chiar Iordache Marinică Leonard, cel despre care anunţaseră vecinii pe Facebook, fiind postată şi o fotografie cu acesta, fost amic al tatălui fetei.

După cum au stabilit procurorii, inculpatul a luat-o cu el pe copila de 12 ani, în octombrie 2018, iar tatăl a pornit în căutarea ei prin cartierele Obor şi Lacu Dulce, însă nu i-a dat de urmă. Potrivit anchetatorilor, inculpatul Marinică Leonard a mers cu fata pe lângă gardul cimitirului din Obor, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, apoi s-a oprit în spaţiul dezafectat unde funcţionase un abator. Aici a întreţinut un raport sexual forţat cu fetiţa, asta după ce bărbatul ar fi lovit-o pe copilă. Violatorul a mers apoi cu fata la un centru termic dezafectat dintre două blocuri din cartier Hipodrom, unde s-a consumat al doilea raport sexual normal. Întrucât fata sângera abundent, violatorul s-a speriat şi a condus-o pe fetiţă pănă în apropierea liniei de cale ferată spre cartier Lacu Dulce, apoi a trimis-o acasă şi a atenţionat-o să nu spună ce a păţit. Minora a povestit că a fost bătută şi violată de inculpatul Iordache Marinică Leonard. În urma sesizării transmise, poliţiştii au reuşit să îl prindă pe bărbatul acuzat, acesta fiind arestat la data de 23 octombrie 2018 pentru infracţiunea de viol.
Categorie articol: 

Comentarii