Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început construcţia sensului giratoriu definitiv de la intersecţia Calea Galaţi cu bulevardul Cuza

• valoarea investiţiei nu se va ridica la 300.000 lei, cum se preconizase iniţial, ci va ajunge doar la 186.430 lei, fără TVA • lucrările vor fi executate de “Promotas” SRL Brăila şi au termen de execuţie 4 luni • Primăria spune că a primit asigurări de la constructor că amenajarea va fi finalizată, totuşi, înainte de termen, până la sosirea iernii • un alt giratoriu intrat în lucru este cel de la intersecţia străzii Mircea Mălăeru cu şoseaua dig Brăila - Galaţi • acela va costa în jur de 350.000 lei, explicaţia oficială fiind că intersecţia în cauză este mult mai mare decât cea de pe Calea Galaţi colţ cu bulevardul Cuza

 

Sensul giratoriu de la intersecţia Căii Galaţi cu bulevardul Cuza a intrat efectiv în lucru de câteva zile, după ce ordinul de deschidere a şantierului a fost emis de Primărie în data de 9 iulie. După cum se ştie, acolo urmează să se facă un giratoriu definitiv, după ce în ultimii ani această funcţie a fost îndeplinită de câteva balize de plastic puse în cerc în mijlocul intersecţiei. Amenajarea definitivă va fi făcută în aşa fel încât să ofere un unghi mai mare de virare, astfel că se decupa o porţiune din scuarul de pe mijlocul bulevardului Cuza şi din trotuarele Căii Galaţi, după cum ne-au precizat reprezentanţii Primăriei.

Despre acest sens giratoriu se vorbeşte de mai bine de cinci ani, din timpul mandatului fostului primar Aurel Simionescu, iar la vremea când a fost anunţat prima dată au apărut în spaţiul public intense polemici legate de valoarea exagerat de mare a investiţiei. Primăria anunţase atunci că se vor aloca pentru această amenajare circa 300.000 lei (3 miliarde de lei vechi n.n.), iar criticile venite din partea partidelor de opoziţie dar şi a cetăţenilor nu au întârziat să apară. Până la urmă, însă, costul investiţiei va fi semnificativ mai mic. Concret, conform contractului semnat cu firma care a câştigat licitaţia de execuţie a proiectului, “Promotas” SRL Brăila, sensul giratoriul din intersecţia Căii Galaţi cu bulevardul Cuza va costa 186.430 lei, fără TVA. Termenul de execuţie prevăzut în contract este de 4 luni de la deschiderea şantierului. Aşadar, această lucrare ar urma să afecteze traficul în zonă până spre sfârşitul lunii noiembrie. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat, însă, că firma “Promotas” a dat asigurări Primăriei că va termina lucrarea înainte de termenul limită, astfel încât giratoriul să fie gata până să vină sezonul rece. Tot viceprimarul ne-a mai explicat că ordinul de începere a lucrărilor nu a putut fi dat mai devreme deoarece intersecţia respectivă se află în zona de interes arheologic a municipiului. Din acest motiv, nu se pot face săpături fără aviz de la Direcţia de Cultură, iar acest aviz se eliberează doar după ce specialiştii Muzeului fac descărcarea arheologică a sitului. Primăria a încheiat în luna mai a anului în curs un contract cu Muzeul Brăilei, care a făcut cercetări la faţa locului, iar recent a înştiinţat autorităţile locale că se poate deschide şantierul. 

Un alt sens giratoriu la care s-au început lucrările de câteva zile este cel de la intersecţia străzii Mircea Mălăeru cu şoseaua dig Brăila - Galaţi. Şi acesta este executat de “Promotas” SRL, însă investiţia se ridică la 350.000 lei. Primăria ne-a explicat că giratoriul de la ieşirea din municipiu are un cost aproape dublu faţă de cel de pe Calea Galaţi deoarece şi suprafaţa intersecţiei în cauză este mult mai mare, întinzându-se pe circa 4.400 metri pătraţi.
Categorie articol: 

Comentarii