Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe Brăila Science Festival!

* evenimentul se desfăşoară sâmbătă, între orele 11.00-17.00, la Colegiul “Bălcescu”, iar intrarea este liberă

 

Pasionaţi de ştiinţă sau simpli curioşi, copiii sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Brăila Science Festival, primul festival de ştiinţe din oraşul nostru. Evenimentul are loc între orele 11.00-17.00, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, iar intrarea este liberă.

Organizat pe modelul târgurilor de ştiinţe din occident, Brăila Science Festival urmăreşte să trezească interesul copiilor pentru domeniile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) şi să redefinească viziunea publicului larg despre ştiinţe dintr-una predominant teoretică într-una bazată pe întrebare, descoperire şi experimentare.

Evenimentul este organizat de Cezar Barbu, fost absolvent al Colegiului “Bălcescu” şi olimpic la biologie. După ce şi-a luat licenţa în Ştiinţe Fiziologice la o universitate din Marea Britanie, Cezar s-a întors în România şi s-a înscris să urmeze medicina la Iaşi, fiind student în anul I. Tânărul susţine că la facultatea din Anglia a descoperit că predarea ştiinţele implică foarte multă practică, nu doar tone de caiete cu noţiuni teoretice, motiv pentru care s-a descis să le arate şi copiilor brăileni cât de interesante şi distractive pot fi fizica, chimia, biologia, robotica etc. Astfel, tânărul a reuşit să adune în jurul său mai elevi, studenţi şi profesori pasionaţi de aceste domenii, iar sâmbătă aceştia au pregătit pentru copii o serie de experimente şi demonstraţii ştiinţifice, toate realizate în cel mai interactiv mod posibil.

“Cu mic, cu mare, vă aşteptăm să descoperiţi fenomene ştiinţifice nebănuite care vă însoţesc la tot pasul, prezentate în mod interactiv şi distractiv de către profesorii, studenţii şi elevii voluntari. Suntem siguri că veţi pleca acasă cu spirit explorator si entuziasm! Nu uita să aduci cu tine câţiva prieteni şi multă  curiozitate!”, este invitaţia lansată de Cezar Barbu.

 
Categorie articol: 

Comentarii