Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încep pregătirile pentru Zilele Brăilei

Primarul Aurel Simionescu a schiţat ieri câteva dintre planurile municipalităţii în privinţa programului dedicat Zilelor Brăilei. Potrivit declaraţiei edilului şef, ideea principală din acest an pentru perioada de 14-17 august este de a organiza activităţi şi spectacole zilnice în mai multe zone ale oraşului, fie ele şi neconvenţionale. "Pentru Zilele Brăilei avem un draft, ieri l-am discutat cu doamna Guşatu, probabil că săptămâna asta îl vom finaliza astfel încât să putem face demersurile respective. Dorinţa este să marcăm cu nişte acţiuni, hai să spunem, care să se întâmple aproape în fiecare zi, în toate zonele oraşului. Adică în Lacu Sărat, Parcul Monument, în Grădina Publică, la Teatrul Maria Filotti, pe Strada Republicii, în Piaţeta Lyra şi pe Faleză. În data de 15 august rămâne Ziua Marinei, aşa cum a fost de fiecare dată, iar după-amiază vor fi spectacole de fanfară, muzică militară. Ziua de 16 vrem să o dedicăm muzicii populare, iar ziua de 17 muzicii uşoare. Este o propunere inclusiv pentru o seară de jazz în Grădina Publică. Sunt invitate o serie întreagă de teatre, inclusiv teatre pentru copii care să poată să prezinte mici spectacole, inclusiv în zone neconvenţionale", a declarat Simionescu.
În ceea ce priveşte locurile alese pentru spectacolele dedicate celor mici, edilul şef a amintit că acestea vor avea loc cel mai probabil la Grădina Zoologică, în Parcul Monument şi în Grădina Publică. "De asemenea, pe formula de Teatru «Maria Filotti», ne-am gândit la teatru în spaţii mai mici, unde să poată să facă diverse reprezentanţii. Vom premia cuplurile care au peste 50 de ani de căsătorie. Chiar astăzi (n.r. ieri) am primit o notă cu cineva care a împlinit 100 de ani şi aşa cum ştiţi, noi îi mai premiem. Deci în formatul acesta dorim să discutăm despre cele 4 zile, începând cu 14 până în 17 august", a completat sursa citată.
De asemenea, deşi a explicat că au început demersurile în privinţa selectării artiştilor care vor concerta la Brăila în acea perioadă, Simionescu a evitat să anunţe identitatea acestora până la semnarea de contracte. "Sunt propuneri în momentul de faţă, le-am agreat. În legătură cu jazz-ul am spus că este o noutate, dar nu e chiar prima dată, a fost anul trecut o astfel de acţiune în Grădină şi a fost primită foarte bine. Atunci, propunerea a fost să continuăm şi anul acesta o astfel de manifestare", a conchis primarul.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii