Mergi la conţinutul principal

Încă o mini-vacanţă pentru bugetari şi elevi

• în perioada 21-24 ianuarie, salariaţii din sectorul bugetar şi elevii vor sta acasă • Guvernul a hotărât ca ziua de luni, 23 ianuarie să fie zi liberă nelucrătoare, făcând astfel legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române

 

De Ziua Unirii, românii vor primi un cadou: patru zile libere consecutive. Ieri, Guvernul a stabilit, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie, să fie zi liberă nelucrătoare pentru salariaţii din sectorul bugetar, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Cum profesorii au liber, elevii vor sta şi ei acasă luni şi marţi, pentru a se bucura de mini-vacanţa de Ziua Unirii.

Ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, hotărârea Guvernului nu se aplică magistraţilor şi altor categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie şi nici participanţilor în aceste procese.

În ceea ce priveşte activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unităţile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operaţiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie, respectiv 23 ianuarie, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum şi categoriile de operaţiuni de plăţi prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie de către Ministerul Finanţelor Publice.

În 2017, românii au 14 zile libere stabilite pentru sărbători publice sau religioase, din care 11 sunt în timpul săptămânii. Zilele libere rămase sunt următoarele: marţi, 24 ianuarie - Ziua Unirii; duminică, 16 aprilie - Prima zi de Paşti; luni, 17 aprilie - a doua zi de Paşti (credincioşii catolici şi ortodocşi sărbătoresc Paştele la aceeaşi dată în 2017); luni, 1 mai - Ziua Muncii; joi, 1 iunie - Ziua Copilului; luni, 5 iunie - a doua zi de Rusalii; marţi, 15 august - Adormirea Maicii Domnului;  joi, 30 noiembrie - Sfântul Andrei; vineri, 1 decembrie - Ziua Naţională a României; luni, 25 decembrie, prima zi de Crăciun; marţi, 26 decembrie - a doua zi de Crăciun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro