Mergi la conţinutul principal

Încă o amânare în dosarul «Mită la PSD»

Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus amânarea judecăţii, pentru data de 19 martie, în dosarul "Mită la PSD" în care Gheorghe Bunea Stancu şi miliardarul Ioan Niculae sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie. Informaţia privind următorul termen de judecată a fost postată pe site-ul CA Bucureşti.
La termenul de ieri, Mircea Geoană s-a prezentat la instanţă, fiind citat ca martor, şi a declarat în faţa magistraţilor că nu cunoaşte detalii despre finanţarea campaniei sale electorale din 2009, după cum precizează presa naţională. Geoană a spus că nu a avut cunoştinţă de încheierea unui contract între compania "Interagro" şi "Insomar", susţinând că, în calitate de preşedinte al PSD, nu a avut atribuţii în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009.
De asemenea, Geoană a spus că îl cunoaşte pe Bunea Stancu, acesta fiind preşedintele organizaţiei PSD Brăila, însă nu a avut nicio discuţie cu acesta legată de numirea unor miniştri, în eventualitatea în care ar fi devenit preşedinte al României.
Întrebat dacă îl cunoaşte pe miliardarul Ioan Niculae, suspectat că ar fi contribuit ilegal la campania sa, Mircea Geoană a răspuns că l-a întâlnit de câteva ori, însă doar în cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o întâlnire la mare, dar că nu s-a pus problema să intervină la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.
La termenul de ieri au mai fost citaţi, tot în calitate de martori, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, şi patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci. Potrivit presei naţionale, omul de afaceri Cristian Burci nu s-a prezentat la termen, venind doar avocatul său. Preşedintele completului de judecată, precizează jurnaliştii bucureşteni, a decis să îl amendeze penal pe Cristian Burci cu suma de 3.000 de lei şi să îl citeze cu mandat de aducere pentru următorul termen de judecată.
Dosarul "Mită la PSD", în care inculpaţii au fost achitaţi de prima instanţă, respectiv Judecătoria Sect. 1 Bucureşti, în noiembrie 2013, a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti după ce procurorii au formulat apel. În ianuarie 2012, DNA i-a trimis în judecată pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pe Ioan Niculae şi pe directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro