Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă cinci elevi chiulangii depistaţi de poliţişti

Controale în vecinătatea şcolilor din municipiu, pentru depistarea paznicilor beţi şi a elevilor care chiulesc de la ore. Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în ziua de vineri, 11 martie 2016, poliţiştii Biroului Proximitate - IPJ au desfăşurat mai multe acţiuni "pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică în zona a 14 unităţi şcolare din municipiu, pentru identificarea elevilor care absentează de la cursuri şi pentru respectarea legislaţiei privind comercializarea alcoolului şi a produselor din tutun minorilor".

Poliţiştii au verificat, totodată, 14 paznici care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauze, oferindu-le informaţii legate de prevenirea delincvenţei juvenile. În aceeaşi zi, au fost efectuate verificări la şapte unităţi comerciale (chioşcuri şi magazine) din vecinătatea unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite, şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Pe timpul desfăşurarii controalelor, poliţiştii de la Proximitate au depistat cinci elevi care absentau nemotivat de la cursuri. Oamenii legii i-au contactat pe reprezentanţii legali ai elevilor chiulangii şi i-au informat în legătură cu cele constatate. Poliţiştii au contactat, de asmenea, unităţile şcolare unde învaţă elevii chiulangii, pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

 
Categorie articol: 

Comentarii