Mergi la conţinutul principal

În Postul Mare, tot mai multe parohii brăilene îi ajută pe bătrâni și bolnavi

* este cazul parohiilor din Protopopiatul Făurei, care, începând cu Duminica Sfintei Cruci, au vizitat azile și le-au adus mângâiere celor bătrâni și bolnavi * preoții din Ianca, Oprișenești, Perișoru, Târlele Filiu, Cuza Vodă și Dedulești s-au rugat pentru cei bolnavi și nevoiași și le-au întins o mână de ajutor

 

 

 

În Postul Paștelui, preoții și credincioșii din municipiul și județul Brăila continuă să se roage și să-i ajute pe cei bolnavi, pe bătrânii din azile și pe săracii din satele uitate de Dumnezeu ale Bărăganului brăilean, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Astfel, în Postul Mare, în Duminica Sfintei Cruci, bătrânii din azilul de la Ianca au primit vizita preoților care își desfășoară activitatea în această localitate, precum și a celor care slujesc în satele din împrejurimi. Potrivit Protopopiatului Făurei, preoții Alexandru Mihalache (Parohia Ianca 2), Ciprian Gache (Parohia Ianca 1), Silviu Vasiliu (Parohia Oprișenești), Mihai Cimpoeșu (parohia Perișoru) și Radian Spânu (Parohia Târlele Filiu) au săvârșit împreună Taina Sfântului Maslu, aducând mângâiere celor aflați în boală, suferință și lipsuri. Mai apoi, preoții le-au împărțit celor din azilul de la Ianca obiecte igienico-sanitare, prosoape și alimente neperisabile, donate de credincioși.

O astfel de vizită a avut loc și la azilul de bătrâni „Sfânta Maria” din comuna Măxineni, acțiunea fiind organizată de părintele Cornel Techiu, din Parohia Cuza Vodă. După ce a rostit rugăciuni pentru toți cei aflați în suferință, în cadrul Sfintei Liturghii, părintele Techiu, însoțit de voluntari, s-a deplasat la azilul de bătrâni, pentru a aduce bucurie și binecuvântarea Lui Dumnezeu atât vârstnicilor internați aici, cât și personalului medical. După ce s-au înălțat rugăciuni către Maica Domnului, bătrânii au primit iconițe, cărți de rugăciune și alimente.

Demn de toată lauda este și demersul preotului paroh din localitatea Dedulești, părintele Gabriel Petcu. Sfinția sa, însoțit de câțiva voluntari, a organizat o acțiune social-filantropică destinată familiilor nevoiașe din parohie, după ce, la Sfânta Liturghie, a rostit cereri speciale pentru toți cei aflați în suferință. Părintele a vizitat șase familii nevoiașe din Dedulești, cărora le-a împărțit iconițe, cărți de rugăciune și alimente de strictă necesitate.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro