Mergi la conţinutul principal

Înşelăciune cu porci în Piaţa Mare

Daniel Ciubotariu, în vârstă de 27 de ani, măcelar sezonier, individ condamnat, în anul 2013, de două ori pentru înşelăciune (1 an, respectiv 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare condiţionată), a fost din nou trimis în judecată, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. În preajma Crăciunului 2012, Ciubotariu l-a indus în eroare pe un bărbat din Romanu, cauzându-i un prejudiciu de 1.800 de lei.
Pe 17 mai 2013, Paul Lepădatu, de 62 de ani, s-a prezentat la Poliţia Municipiului Brăila, sesizând faptul că a fost înşelat de Daniel Ciubotariu, cu ocazia vânzării unor porci în greutate totală de 200 de kilograme. Păgubaşul le-a povestit poliţiştilor că în ziua de 22 decembrie 2012, în jurul orei 10:00, s-a deplasat în Piaţa Halelor împreună cu soţia sa, la sectorul vânzare carne, unde a luat legătura cu măcelarul Relu Buzea.
Lepădatu i-a spus măcelarului că are de vânzare patru porci de 200 de kilograme, însă acesta nu s-a arătat interesat, invocând legislaţia în vigoare. Aflat în apropiere, inculpatul Daniel Ciubotariu (care auzise discuţia) s-a arătat interesat de ofertă, spunându-le soţilor Lepădatu că este "patronul mai multor standuri de vânzare de carne, atât pe raza mun. Brăila, cât şi pe raza mun. Galaţi". Măcelarul care s-a dat drept patron le-a mai spus păgubiţilor că este de acord să cumpere cei patru porci contra sumei de 1.800 de lei, banii urmând să le fie înmânaţi după vânzarea efectivă a godacilor. În aceeaşi zi, proprietarul porcilor s-a deplasat în comuna Romanu cu două maşini trimise de Ciubotariu (o Dacia papuc şi un VW Sharan), a încărcat animalele în primul autoturism, după care s-a întors în municipiul Brăila.
Paul Lepădatu le-a mai spus anchetatorilor că, în momentul în care au ajuns pe Şoseaua Rm. Sărat, şoferul Daciei papuc (în care se aflau porcii) a virat dreapta, pe strada Cazasului (spre cartierul Lacu Dulce), în timp ce al doilea autoturism, condus de un anume "Auraş", şi-a continuat deplasarea, ducându-l pe păgubaş în cartierul Obor. Cum înţelegerea fusese ca porcii să fie duşi în Piaţa Mare, pentru a fi valorificaţi, Lepădatu a intrat la bănuieli, mai ales că animalele ar fi trebuit mai întâi cântărite.
Brăileanul păgubit a luat a doua zi legătura cu Daniel Ciubotariu, cerându-i suma de 1.800 de lei promisă, însă acesta l-a tot amânat, pentru ca mai apoi să plece de la domiciliu. Oamenii legii bănuiesc că inculpatul este plecat în străinătate. În mai 2013, după mai multe luni de aşteptări, Paul Lepădatu s-a adresat poliţiei.
Potrivit martorilor audiaţi, "Ciubotariu Daniel venea în Hala Centrală cu intenţia de a înşela diferite persoane, spunându-le că este patronul mai multor standuri de vânzare carne, dar în realitate el nu lucra nicăieri. Le lua acestora porcii şi nu le mai dădea nicio sumă de bani". Lepădatu a venit aproape zilnic în Piaţa Halelor, ca să-i ceară banii măcelarului care-l păcălise, însă n-a intrat în posesia lor nici în ziua de astăzi. În mai 2014, căutat la domiciliu în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, Daniel Ciubotariu nu a mai fost găsit, iar rudele spun că e posibil să fi plecat în străinătate, unde a mai fost şi în anii trecuţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro